Начало / Свят / Момче, описало рая в книга, си призна, че творбата му е фикция

Момче, описало рая в книга, си призна, че творбата му е фикция

5 години след излизането на бестселъра „The Boy Who Came Back From Heaven“, авторът Алекс Маларки си призна, че творбата е плод на неговото въображение, съобщи adweek.com. Произведението описва как през 2004 г., след тежка автомобилна катастрофа и по време на кома, тогава 6-годишният Алекс е бил в рая. Продадени са над милион копия. Издателите от „Tyndale House“ ще спрат разпространението на изданието.

„The Boy Who Came Back From Heaven“ излезе през 2010 г., написана от Алекс и неговия баща, Кевин Маларки. Творбата описва как момчето било въведено през вратите на рая от ангел. Маларки разказал на родителите си в болницата своята история след като се събудил от кома. Алекс, чийто крайници са парализирани след инцидента, си призна, че книгата е художествена измислица в отворено писмо. Той обаче остава със силна вяра в Бог.

„Казах, че съм бил в рая, защото исках да привлека внимание към себе си. По онова време още не бях чел Библията. Хората печелят на основата на лъжи и ще продължават да го правят. А трябва просто да прочетат Библията – това е достатъчно. Библията е единственият източник на истината. Всичко, написано от човек, може да бъде лъжа“, пише Маларки.

Прочетете още

218276_b

Първият роман от легендарната поредица за инспектор Адам Далглиш от Скотланд Ярд

Легендарният криминален роман „Убийството на прислужницата“ от П. Д. Джеймс (изд. „Сиела“) излиза за първи …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *