Начало / Свят / Момче, описало рая в книга, си призна, че творбата му е фикция

Момче, описало рая в книга, си призна, че творбата му е фикция

5 години след излизането на бестселъра „The Boy Who Came Back From Heaven“, авторът Алекс Маларки си призна, че творбата е плод на неговото въображение, съобщи adweek.com. Произведението описва как през 2004 г., след тежка автомобилна катастрофа и по време на кома, тогава 6-годишният Алекс е бил в рая. Продадени са над милион копия. Издателите от „Tyndale House“ ще спрат разпространението на изданието.

„The Boy Who Came Back From Heaven“ излезе през 2010 г., написана от Алекс и неговия баща, Кевин Маларки. Творбата описва как момчето било въведено през вратите на рая от ангел. Маларки разказал на родителите си в болницата своята история след като се събудил от кома. Алекс, чийто крайници са парализирани след инцидента, си призна, че книгата е художествена измислица в отворено писмо. Той обаче остава със силна вяра в Бог.

„Казах, че съм бил в рая, защото исках да привлека внимание към себе си. По онова време още не бях чел Библията. Хората печелят на основата на лъжи и ще продължават да го правят. А трябва просто да прочетат Библията – това е достатъчно. Библията е единственият източник на истината. Всичко, написано от човек, може да бъде лъжа“, пише Маларки.

Прочетете още

nikolapyrvkomiks3

Малкият Никола като комикс или как започна всичко

Юлия ПЕТКОВА Кое будно дете не е чувало за малкия Николà? Лудориите на прочутия ученик …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *