Начало / България / „Слово за младите“ е новият национален литературен конкурс

„Слово за младите“ е новият национален литературен конкурс

„Слово за младите“ е новият национален литературен конкурс, домакин на който е Езикова гимназия „Пловдив“, съобщи gustonews.bg. Темата е свободна, но се очаква в творбите да бъдат застъпени проблеми, свързани с демократични и общочовешки ценности, в това число разбирателството и диалога между различните етноси.

Поне една от изпратените творби трябва да бъде насочена към следните тематични ядра: „Въпросът за другия“; „Изборът между добро и зло“; „Желанието да бъдем съпричастни“; „Казана или премълчана добра дума“.

Конкурсът е част от проекта „Словото на младите”, финансиран от Програма за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на ЕИП 2009-2014 г. Журито на конкурса, съставено от творци в областта на литературата и визуалните изкуства, ще присъди следните награди:

  1. Литературно творчество: Награди „Огънят на Орфей” (1, 2, 3 място) – в две възрастови групи: до 14 г. и до 25 г. Всеки може да участва с творби без жанрово ограничение (стихотворения, разкази, повести и др.) – до 10 печатни страници общо.
  2.  Други изкуства (изобразително изкуство, фотография, запис на музикално, танцово, театрално изпълнение и др.) – в три възрастови групи: до 11 г. , до 16 г. и до 25 г. включително.

Разкажете своята Легенда за ромите в слово, рисунка, фотография, песен, клип и други, призовават организаторите.

Всеки участник може да изпрати до три свои творби (рисунки, фотографии, видеоклип и др.) . Формат и техника по избор. Записите да са на диск.

Изпратете своите творби по пощата на адрес:

Пловдив – 4000, П.К. 363, Фондация „Огънят на Орфей”, за конкурса

КРАЕН СРОК: 10.03.2015 г.

Номинираните творби ще бъдат включени в литературни сборници и DVD, издадени от проект „Словото на младите”.

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …