Начало / Свят / Ева Енслър призова мъжете за повече действия срещу насилието върху жени

Ева Енслър призова мъжете за повече действия срещу насилието върху жени

Американската писателка и сценаристка Ева Енслър призова мъжете да вземат по-активни мерки и да се включат в движението за превенция на насилието върху жени. Това тя направи по време на публична реч в Тайпе. Енслър е видна активистка за правата на дамите, а най-известното й произведение – „Монолози за вагината“, й носи и наградата „Тони“.

Енслър обяви, че е разочарована от това, „че мъжете не се включват към движението“, чието глас и лидер е самата тя. 61-годишната феминистка обяви, че една от причините за запазване на статуквото е застарялото обучение и начина на възпитание на момчетата.

„Защо не учим момчетата да бъдат емоционални? Защо не ги учим да плачат, защо ги караме да се дистанцират, да не се вслушват в сърцата си? Вместо това ги засрамваме. Те плачат и ние ги успокояваме с думите „ти не си дете, ти си мъж. Мъжете не плачат.“ Но защо? Всеки човек има нужда да плаче. Как да живеят без това. Светът е болезнен и има страдание на всякъде. Всички можем да бъдем наранени. За това мисля, че първата стъпка към промяна е да разрешим на момчетата да плачат. Ако започнем така, нещата бързо ще започнат да се променят радикално“, каза тя.

Книги от Ева Енслър тук

Прочетете още

219245_b

Никос Казандзакис, “Александър Велики” или как се пише детска книга

Величието на Казандзакис личи и в писането на детска литература Вече трети път препрочитам романа …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.