Начало / Свят / Хиляди излязоха на мирен протест срещу тероризма

Хиляди излязоха на мирен протест срещу тероризма

Хората в цяла Европа излязоха тази вечер на площадите за да отдадат почит на загиналите от сатиричното издание от „Шарли Ебдо” и за да се противопоставят на тероризма.

Цяла Франция е по площадите, пред френските посолства на всички столици, включително и София, се събраха стотици хиляди. Сред участниците мнозина носят черна лепенка или табела с надпис „Аз съм Шарли“, лозунг на солидарност с жертвите, който върви и в „Туитър“. Много хора държат свещи. Сред другите надписи на табелите е „Шарб умря свободен“ като знак на почит към карикатуриста и главен редактор на „Шарли ебдо“ Стефан Шарбоние по прякор Шарб, загинал на 47 години.

„Атентатът е посегателство срещу свободата на словото и свободата на медиите – два стълба на демокрацията. Този атентат цели да ни раздели, но ние не трябва да попадаме в този капан. Мислите ми са и със семействата и близките на жертвите. Сега е моментът да покажем солидарността си. Навсякъде по света трябва да подкрепим твърдо свободата на словото и толерантността и да се противопоставим на силите на разделението и омразата“, заяви за „Франс прес” генералният секретар на ООН Бан Ки-мун.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

407353049_746903160791827_1833475990585050969_n

Паулу Коелю се завръща с магична история за лъка и живота

Новата му книга излиза днес „Стрелецът“ предлага сюжет от онези, с които бразилският писател натрупа …