Начало / България / Асоциацията на европейските журналисти-България: Терористичният акт в Париж е насочен срещу цялото общество

Асоциацията на европейските журналисти-България: Терористичният акт в Париж е насочен срещу цялото общество

Асоциацията на европейските журналисти-България публикува на сайта си възмущението си от терористичния акт в редакцията на френското сатирично списание “Шарли Ебдо”:

Дръзкото нападение, отнело живота на невинни хора е посегателство срещу свободата на изразяване и системата на основните европейски ценности. В този смисъл, нападението срещу редакцията на “Шарли Ебдо” е терористичен акт, насочен срещу цялото общество.
Френските власти, но и всички ние, като граждани на ЕС, трябва по най-категоричен начин да защитим избора, който сме направили – да изградим плуралистична, мултикултурна общност, в която всеки е свободен да живее според собствените си разбирания и принципи, стига те да не нарушават общоприетите правила и да не водят до разпалването на омраза или отнемане на чужди права и живот.
В името на ценностите, които ни обединяват в този наш общ свят разчитаме, че отговорните за това варварско деяние и помагачите им ще бъдат разкрити и наказани строго. Важно е обаче да не им бъде позволено да изпълнят основната си цел – да разделят европейското общество.
Убедени сме, че този път Европа ще намери сили, за да се противопостави на всички, които желаят тя да се откаже от пътя, по който върви в последните десетилетия – път на траен мир на континента, станал жертва съвсем неотдавна на най-ужасните и масови кръвопролития в човешката история.

Карикатура: „Le Figaro“

Прочетете още

na_predela_cover

Третата книга от еротичната поредица „Хакерът”

Изпепеляваща страст, мрачни тайни от миналото, примесени с болезнена ревност, неудържима любов и строги наказания …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *