Начало / Свят / Нов роман разказва за взаимоотношенията между Вирджиния Улф и сестра й Ванеса Бел и кръга „Блумсбъри“

Нов роман разказва за взаимоотношенията между Вирджиния Улф и сестра й Ванеса Бел и кръга „Блумсбъри“

Нов роман разказва за взаимоотношенията между Вирджиния Улф и Ванеса Бел и описва създаването и дейността на легендарния интелектуален кръг „Блумсбъри“, съобщи „USA Today“. Творбата е озаглавена „Vanessa and Her Sister“ и е литературен дебют за авторката Прая Пармар. Книгата е публикувана на англоезичния книжен пазар от издателство „Ballantine Books“.

Годината е 1905 г. Децата на семейство Стивън напускат дома, в който са израстнали, и се местят в авангардна къща в района Блумсбъри в Лондон. Там се събират с млади и жадни за слава и признание интелектуалци и основават влиятелния кръг „Блумсбъри“. В неговия център са сестрите Вирджиния Улф, писателка, и Ванеса Бел, художничка. Други членове са авторите Катрин Мансфийлд и Е. М. Форстър, философите Бертран Ръсел и Лудвиг Витгенщайн, литературният критик Дезмънд Макарти и др. В началото никой от тях не е пожънал успехи още, но с помощта на приятелството, вярата и взаимното вдъхновение всеки от тях покорява върховете в своята сфера.

Когато обаче Ванеса се влюбва в изкуствоведа Клайв Бел Вирджиния се чувства изоставена и застрашена. Талантлива и харизматична, но и обсебваща и манипулативна, Вирджиния винаги търси вниманието и подкрепата на сестра си. Без тях тя тръгва по път на самоунищожение и лудост. След като предателство и трагедия разтърстват семейството, Ванеса трябва да реши дали вече е време да постави своето собствено щастие на първо място.

Историческият роман на младата писателка Прая Пармър представя бляскавия Лондон от преди Първата световна война и улавя удивителната връзка между сестрите Вирджиния Улф и Ванеса Бел.

Свързани заглавия
Балет, посветен на Вирджиния Улф, ще се играе в Кралската опера в Лондон

Младата Вирджиния Улф за човешкия ум

Чуйте единствения останал аудио запис на Вирджиния Улф

Книги от Вирджиния Улф тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

382972855_7711095375606373_53993677063837781_n

Хартиената книга остава по-дълго в главите ни

Четем я по-внимателно и с повече удоволствие Сравненията между електронни и класически книги от хартия …