Начало / Свят / Нов роман разказва за взаимоотношенията между Вирджиния Улф и сестра й Ванеса Бел и кръга „Блумсбъри“

Нов роман разказва за взаимоотношенията между Вирджиния Улф и сестра й Ванеса Бел и кръга „Блумсбъри“

Нов роман разказва за взаимоотношенията между Вирджиния Улф и Ванеса Бел и описва създаването и дейността на легендарния интелектуален кръг „Блумсбъри“, съобщи „USA Today“. Творбата е озаглавена „Vanessa and Her Sister“ и е литературен дебют за авторката Прая Пармар. Книгата е публикувана на англоезичния книжен пазар от издателство „Ballantine Books“.

Годината е 1905 г. Децата на семейство Стивън напускат дома, в който са израстнали, и се местят в авангардна къща в района Блумсбъри в Лондон. Там се събират с млади и жадни за слава и признание интелектуалци и основават влиятелния кръг „Блумсбъри“. В неговия център са сестрите Вирджиния Улф, писателка, и Ванеса Бел, художничка. Други членове са авторите Катрин Мансфийлд и Е. М. Форстър, философите Бертран Ръсел и Лудвиг Витгенщайн, литературният критик Дезмънд Макарти и др. В началото никой от тях не е пожънал успехи още, но с помощта на приятелството, вярата и взаимното вдъхновение всеки от тях покорява върховете в своята сфера.

Когато обаче Ванеса се влюбва в изкуствоведа Клайв Бел Вирджиния се чувства изоставена и застрашена. Талантлива и харизматична, но и обсебваща и манипулативна, Вирджиния винаги търси вниманието и подкрепата на сестра си. Без тях тя тръгва по път на самоунищожение и лудост. След като предателство и трагедия разтърстват семейството, Ванеса трябва да реши дали вече е време да постави своето собствено щастие на първо място.

Историческият роман на младата писателка Прая Пармър представя бляскавия Лондон от преди Първата световна война и улавя удивителната връзка между сестрите Вирджиния Улф и Ванеса Бел.

Свързани заглавия
Балет, посветен на Вирджиния Улф, ще се играе в Кралската опера в Лондон

Младата Вирджиния Улф за човешкия ум

Чуйте единствения останал аудио запис на Вирджиния Улф

Книги от Вирджиния Улф тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …