Начало / Читатели / „Сентръл Парк” от Гийом Мюсо (ревю)

„Сентръл Парк” от Гийом Мюсо (ревю)

Сава СЛАВЧЕВ

„Сентръл Парк”- последната книга на Гийом Мюсо е чудесен трилър, по нищо неотстъпващ на Д. Морел, Патрик Лий,  Майкъл Конъли,  Лий Чайлд, Балдачи или Лъдлъм. Неслучайно миналата година – за трета поредна година – едно изследване на „Фигаро”  поставя Мюсо на първо място по продажби във Франция.

В романа няма велики открития за живота, напътствия или метафизични размишления за битието. Това е много добре написана книга, удобна за филмиране (нещо, което вече се е случвало с роман на Мюсо и винаги може да е добре дошло), но спонтанно написана, без напъни, съревнование или в преследване на търговски цели. В романа има много интересни моменти, обрати, добър ритъм и двама души, които заедно се опитват да постигнат нещо (а това предполага доверие) невярвайки един на друг.
Действието се развива в Америка с чести телефонни разговори до Париж, където героинята Алис е шеф на групата за криминални престъпления.

Гийом обича книгите, почти на всяка глава е сложил някаква мисъл на автор, която му се е сторила удачна. Според мен написаната мисъл на Уила Катър в пета глава може да бъде синтез на съдържанието на романа: „Има неща, които човек усвоява по-добре в спокойствие, а други – в буря”.

Книга за преодоляване на болките, за съпричастността, затова, че винаги ще има утре.

„Сентръл Парк” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

book-1421097_1280

Типология на четящите – кратък наръчник, в който сте и вие

Определете сами своята… диагноза Книгите са голямо изкушение и навлязат ли веднъж в живота ни… трудно …