Начало / Интервюта / Стив Харви: Да мислиш като мъж не означава, че не бива да се държиш като дама

Стив Харви: Да мислиш като мъж не означава, че не бива да се държиш като дама

Стив Харви е американски комедиант и телевизионен водещ, роден през 1957 г. Водил е няколко различни комедийни предавания. Автор е на книгата „Действай като жена, мисли като мъж”, която е международен бестселър. От 2013 г. има звезда, носеща неговото име, на Алеята на славата в Холивуд. Представяме ви интервю с Харви, дадено за eurweb.com, в което той говори за успешната си книга.

–––––––––––

„Действай като жена, мисли като мъж” беше адаптирана на големия екран. Кога решихте да я филмирате?

–          Всъщност, аз никога не съм решавал. Като дебютна моя книга, не съм очаквал да е бестселър. Когато получих предложение за филмирането й, аз се притесних да не се подиграят с книгата ми. Затова поисках да участвам в целия процес – от писането на сценария, през кастинга и т.н. Накрая се получи много добре.

Вие играете себе си във филма. Но на кой персонаж от книгата се оприличавате най-много?

–          Доминик. Винаги съм бил мечтател. Такъв съм аз. Но така и не срещнах жена, която да изкарва шестцифрена заплата. Имах големи амбиции, но винаги нещо не ми стигаше – цял живот. Никога не успявах да постигна това, което съм планирал.

Какво послание се опитвате да предадете на хората?

–          Че мъжете и жените искат едно и също. Но се нуждаем едни от други, за да го намерим. Това е истината.

От кого научихте най-ценните уроци за любовта?

–          От баща ми. Баща ми беше женен за майка ми в продължение на 64 години – докато не почина. Той е причината да се опитвам да имам успешен брак. Израснах с мисълта, че баща ми е женен и обича майка ми. Точка по въпроса. Работеше здраво, изкарваше някакви пари и ги оставяше на скрина. Тя ги харчеше за семейството. Той изкарваше още и така. Баща ми е човекът, от когото съм научил най-много за любовта.

От кое свое постижение сте най-горд?

–          Бих казал менторския лагер, който организирам в Далас всяка година за момчета с един родител. Аз съм отгледан от майка, която преподаваше в неделното училище и баща, който работеше здраво. Те ме научиха, когато имам – да давам. Горд съм и с кариерата си на стенд-ъп комик.

Какво бихте казали на жена, която не иска да мисли като мъж?

–          Нека не мисли, пък да видим докъде ще стигне. Да мислиш като мъж не означава, че не бива да се държиш като дама. „Мисли като мъж” е просто фраза. Това, което искам от жените, е да разберат как мислят мъжете.

Когато се погледнете в огледалото, кого виждате?

–          Мъж, който най-накрая намери радостта в живота, и това много ме радва. Дължи се най-вече на съпругата ми и на вярата ми. Най-накрая разбрах каква е разликата между радост и забавление. Радостта е вътре в теб, не е нужно да ходиш никъде, за да я намериш. Всичко е супер.

Какво си спомняте от първия път, когато жена ви разби сърцето?

–          Осъзнах колко власт имат жените в ръцете си. Започнах да ги уважавам повече. Разбрах, че имам нужда от жена, за да се чувствам добре в кожата си. И когато тази жена не ме иска повече, много боли.

Как искате да ви запомнят?

–          Като човек, който е успял и който е помогнал на другите да успеят с каквото може.

„Действай като жена, мисли като мъж” тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

202009141517110355

„Хеликон-Троян“ се вписа в Празника на сливата!

„Хеликон – Троян“ отвори врати! На ул. „Васил Левски“ 42, близо до моста над река …