Начало / Интервюта / Стив Харви: Да мислиш като мъж не означава, че не бива да се държиш като дама

Стив Харви: Да мислиш като мъж не означава, че не бива да се държиш като дама

Стив Харви е американски комедиант и телевизионен водещ, роден през 1957 г. Водил е няколко различни комедийни предавания. Автор е на книгата „Действай като жена, мисли като мъж”, която е международен бестселър. От 2013 г. има звезда, носеща неговото име, на Алеята на славата в Холивуд. Представяме ви интервю с Харви, дадено за eurweb.com, в което той говори за успешната си книга.

–––––––––––

„Действай като жена, мисли като мъж” беше адаптирана на големия екран. Кога решихте да я филмирате?

–          Всъщност, аз никога не съм решавал. Като дебютна моя книга, не съм очаквал да е бестселър. Когато получих предложение за филмирането й, аз се притесних да не се подиграят с книгата ми. Затова поисках да участвам в целия процес – от писането на сценария, през кастинга и т.н. Накрая се получи много добре.

Вие играете себе си във филма. Но на кой персонаж от книгата се оприличавате най-много?

–          Доминик. Винаги съм бил мечтател. Такъв съм аз. Но така и не срещнах жена, която да изкарва шестцифрена заплата. Имах големи амбиции, но винаги нещо не ми стигаше – цял живот. Никога не успявах да постигна това, което съм планирал.

Какво послание се опитвате да предадете на хората?

–          Че мъжете и жените искат едно и също. Но се нуждаем едни от други, за да го намерим. Това е истината.

От кого научихте най-ценните уроци за любовта?

–          От баща ми. Баща ми беше женен за майка ми в продължение на 64 години – докато не почина. Той е причината да се опитвам да имам успешен брак. Израснах с мисълта, че баща ми е женен и обича майка ми. Точка по въпроса. Работеше здраво, изкарваше някакви пари и ги оставяше на скрина. Тя ги харчеше за семейството. Той изкарваше още и така. Баща ми е човекът, от когото съм научил най-много за любовта.

От кое свое постижение сте най-горд?

–          Бих казал менторския лагер, който организирам в Далас всяка година за момчета с един родител. Аз съм отгледан от майка, която преподаваше в неделното училище и баща, който работеше здраво. Те ме научиха, когато имам – да давам. Горд съм и с кариерата си на стенд-ъп комик.

Какво бихте казали на жена, която не иска да мисли като мъж?

–          Нека не мисли, пък да видим докъде ще стигне. Да мислиш като мъж не означава, че не бива да се държиш като дама. „Мисли като мъж” е просто фраза. Това, което искам от жените, е да разберат как мислят мъжете.

Когато се погледнете в огледалото, кого виждате?

–          Мъж, който най-накрая намери радостта в живота, и това много ме радва. Дължи се най-вече на съпругата ми и на вярата ми. Най-накрая разбрах каква е разликата между радост и забавление. Радостта е вътре в теб, не е нужно да ходиш никъде, за да я намериш. Всичко е супер.

Какво си спомняте от първия път, когато жена ви разби сърцето?

–          Осъзнах колко власт имат жените в ръцете си. Започнах да ги уважавам повече. Разбрах, че имам нужда от жена, за да се чувствам добре в кожата си. И когато тази жена не ме иска повече, много боли.

Как искате да ви запомнят?

–          Като човек, който е успял и който е помогнал на другите да успеят с каквото може.

„Действай като жена, мисли като мъж” тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …