Начало / Свят / „Миниатюристът” от Джеси Бъртън е най-популярната книга във Великобритания за 2014 г.

„Миниатюристът” от Джеси Бъртън е най-популярната книга във Великобритания за 2014 г.

„Миниатюристът” от Джеси Бъртън е най-популярната книга във Великобритания за изминаващата 2014 г., съобщи thebookseller.com. Творбата беше отличена с наградата „Specsavers Book of the Year”, чийто победител се определя с публичен вот. Произведението надделя над книги като „Напълно изгубили себе си” от Карън Джой Фаулър и „Ние” от Дейвид Никълс.

Преди по-малко от месец „Минатюристът” беше определена и за книга на годината на верига книжарници „Уотърстоунс”. Романът е преведен на български език, публикуван от издателство „Сиела”. Бъртън коментира:

„Без да преувеличавам мога да кажа, че тази година трансформира живота ми, а наградата „Specsavers Book of the Year” е черешката на тортата. Винаги има истории, които да се напишат и хора, които да ги прочетат. Това е много окуражаващо. Такова признание няма как да не ме мотивира през 2015 г. и благодаря на всеки, който е отделил време, за да гласува.”

„Миниатюристът” е дебютната книга на Бъртън. Преди да се захване с писане, тя се изявява като актриса. Сега Бъртън работи върху втория си роман.

Свързани заглавия
„Миниатюристът“ от Джеси Бъртън (анотация и откъс)
„Миниатюристът“ бе избрана за книга на годината на „Уотърстоунс“
„Петдесет нюанса сиво” е най-популярната книга във Великобритания за 2012 г.

„Миниатюристът“ тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …