Начало / България / „Дари история” е новата кампания на „Българска история”

„Дари история” е новата кампания на „Българска история”

Децата от 3 социални дома в страната ще получат за Коледа исторически енциклопедии и книжки, дарени от читатели на сайта „Българска история”. С призивът „Нека подарим образование и родолюбие на децата на България” стартира кампанията за набиране на детска литература на историческа тематика.

Идеята на младежите от „Българска история” е да зарадват юноши, лишени от семейна грижа, като водещ отново е стремежът им да се придържат към необходимостта от възпитание на родолюбие у подрастващите от най-ранна възраст.

„И докато това е постижимо в семейна среда, то за децата в социалните домове, подобно начинание е трудна задача” – споделят организаторите.

Всеки, който има желание да дари внимание и грижа за образованието на дете без родител, може да се включи в кампанията, изпращайки книга, списание, албум, енциклопедия или атлас на историческа тематика. Единственото условие е предоставената литература да е подходяща и атрактивна за деца – да бъде илюстрована и информацията в нея да е поднесена по достъпен начин.

Срокът за изпращане е 25-ти декември, а малчуганите ще получат подаръците си в дните между Рождество Христово и Нова година. Решилите да се включат, могат да заявят своето желание на team@bulgarianhistory.org, за да получат адрес за доставка. Повече информация за избраните социални центрове се съдържа на http://www.bulgarianhistory.org/neka-darim-istoria/.

Като допълнение към тази кампания и като част от инициативата „Да обиколим българските училища”, в бъдеще екипът на „Българска история” планира да изнесе открити уроци по родолюбие в някои от домовете за деца лишени от родителска грижа в страната.

„Нека дарим история” е кампания, предвидена да бъде в помощ не само на децата на България, но и на знанието, и с която всеки дарител казва: аз мисля за теб, но и за бъдещето ти.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …