Начало / Свят / Оторизирана биография на Фил Линът от „Тин Лизи” ще излезе през януари 2016 г.

Оторизирана биография на Фил Линът от „Тин Лизи” ще излезе през януари 2016 г.

Оторизирана биография на вокала на рок групата „Тин Лизи”, Фил Линът, ще излезе през януари 2016 г., съобщи thebookseller.com. Творбата е озаглавена „Cowboy Song” и ще бъде дело на Греъм Томсън, който ще има достъп до личния архив на музиканта и ще разговаря с много негови близки и приятели.

Линът е роден през 1949 г. Свирил е в различни групи, но най-големите си успехи постига с „Тин Лизи” в активния период на бандата – 1969 до 1984 г. Те са считани за една от влиятелните рок групи на 70-те години и от техни албуми са продадени над 15 милиона копия. Известни са с хитове като „Whiskey in the Jar”, „Jailbreak” и „The Boys Are Back in Town”. Заради здравословни проблеми вследствие на злоупотреба с алкохол и наркотици Линът умира едва на 36 години през 1986 г.

„Фил Линът успя да си поживее доста за 36 години. Освен, че е първата истинска ирландска рок звезда, той е харизматичен, неподражаем певец и страхотен текстописец. Също така поет, икона, баща, съпруг, син. Един изключителен микс от различни културни влияния. С наближаването на 30-ата годишнина от неговата смърт, аз се радвам, че имам привилегията да напиша негова биография и съм благодарен за подкрепата на агенцията, която държи авторските му права”, коментира Греъм Томсън, който е писал биографии още на Кейт Буш и Джордж Харисън.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

240766_b

Сърдити старчета и хитри детективи

Като нова среща със стари приятели действа всеки роман на Ричард Озмън Неговата поредица „Криминален …