Начало / Свят / Джуди Блум с първи роман за възрастни от над 15 години

Джуди Блум с първи роман за възрастни от над 15 години

Една от най-популярните писателки на детска и юношеска литература в САЩ, Джуди Блум, ще публикува първи роман за възрастни от над 15 години, съобщи huffingtonpost.com. Книгата е със заглавие „In the Unlikely Event” и ще излезе на американския книжен пазар през юни 2015 г. Тя разказва за поредицата самолетни катастрофи в нейния роден град, Елизабет, Ню Джърси, в началото на 50-те години на миналия век.

„Тези трагични събития изплуват отново и отново в паметта ми. Бяха луди времена. Ние, тийнейджърите, виждахме неща, които не можехме да разберем. Какво се случваше? Саботаж, инвазия на извънземни? Никой не знаеше и хората бяха ужасени”, коментира Блум.

Последният роман за възрастни на Блум беше „Сестри за лятото”, който беше публикуван през 1998 г. Творбата е превеждана на български език.

Джуди Блум е родена през 1938 г. Авторка е на романи като „Are You There God? It’s Me Margaret”, „Deenie”, „Forever” и др. Творчеството й често засяга проблемите на съзряването и пубертета, сексуални взаимоотношения, развод, расизъм, насилие в семейства и между връстници и др. Поради тази причина през 80-те години на миналия век книгите на Блум често са забранявани от властите в САЩ. От нейни книги са продадени над 85 милиона копия в цял свят. Те са преведени на 31 езика.

Свързани заглавия
Джуди Блум: Родителите не трябва да се притесняват какво четат децата им

10 книги, които всяка жена трябва да прочете

 

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …