Начало / Свят / Джуди Блум с първи роман за възрастни от над 15 години

Джуди Блум с първи роман за възрастни от над 15 години

Една от най-популярните писателки на детска и юношеска литература в САЩ, Джуди Блум, ще публикува първи роман за възрастни от над 15 години, съобщи huffingtonpost.com. Книгата е със заглавие „In the Unlikely Event” и ще излезе на американския книжен пазар през юни 2015 г. Тя разказва за поредицата самолетни катастрофи в нейния роден град, Елизабет, Ню Джърси, в началото на 50-те години на миналия век.

„Тези трагични събития изплуват отново и отново в паметта ми. Бяха луди времена. Ние, тийнейджърите, виждахме неща, които не можехме да разберем. Какво се случваше? Саботаж, инвазия на извънземни? Никой не знаеше и хората бяха ужасени”, коментира Блум.

Последният роман за възрастни на Блум беше „Сестри за лятото”, който беше публикуван през 1998 г. Творбата е превеждана на български език.

Джуди Блум е родена през 1938 г. Авторка е на романи като „Are You There God? It’s Me Margaret”, „Deenie”, „Forever” и др. Творчеството й често засяга проблемите на съзряването и пубертета, сексуални взаимоотношения, развод, расизъм, насилие в семейства и между връстници и др. Поради тази причина през 80-те години на миналия век книгите на Блум често са забранявани от властите в САЩ. От нейни книги са продадени над 85 милиона копия в цял свят. Те са преведени на 31 езика.

Свързани заглавия
Джуди Блум: Родителите не трябва да се притесняват какво четат децата им

10 книги, които всяка жена трябва да прочете

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

243684_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (19 февруари – 25 февруари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Светулки зад решетките от Мира Добрева 2. Бейн от Л. Дж. Шен 3. Секретарката …