Начало / България / Дебат на тема „Ромен Гари – дипломат и европеец“ във Френския културен институт

Дебат на тема „Ромен Гари – дипломат и европеец“ във Френския културен институт

Френският културен институт и Центърът за култура и дебат „Червената къща „Андрей Николов“ организират утре, 16 декември, дебат под надслов „Дипломатическите архиви говорят: Ромен Гари – дипломат и европеец“. Той ще се в зала „Славейков“, пл.Славейков 3, и е с начален час 17,30. Входът е свободен.

„Как изглежда европейското призвание на Ромен Гари през прочита на дипломатическите архиви на френското Външно министерство и през спомените на българи, общували с него в тези години? С участието на Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан, посланик на Франция в България, Райна Карчева, проф. Елена Михайловска, Фабрис Лара, директор на Центъра за административни изследвания в ENA“, се казва в прессъобщението на организаторите.

Ромен Гари (псевдоним на Роман Кацев) е френски писател от руско-еврейски произход, литературен мистификатор, кинорежисьор, военен и дипломат. Той е единственият двукратен лауреат на престижната литературна награда „Гонкур“: веднъж 1956 г. под вече утвърдения си псевдоним Ромен Гари и втори път, през 1975 г., като Емил Ажар.

Книги от Гари тук

 

„Ромен Гари“ от Доминик Бона тук 

 

 

 

 

 

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

212415_b

Икигай е билет за влака на щастието

Двама писатели предлагат да го изживеем сега и завинаги Книгата „Да изживееш своя икигай“ (превод Свидна …