Начало / Свят / Хилари Мантел одобри минисериала по романа й „Вълци“

Хилари Мантел одобри минисериала по романа й „Вълци“

Хилари Мантел се изказа ласкаво за минисериала по романа й „Вълци“, съобщи „Гардиън“. Писателката изрази опасенията си по-рано тази година, че от Би Би Си ще опростят сюжета и ще намалят стойността на съдържанието, но притесненията й се оказали ненужни. Продукцията ще тръгне по телевизията в Обединеното кралство в началото на 2015 г., а през пролетта ще бъде излъчена и в САЩ.

Мантел изгледала първоначалния вариант на продуцкията от 6 части. Тя коментира:

„Всичко е разказано стегнато, но хармонично. Интепретацията е оргинална, бяга се от романтичните клишета. Сериалът е направен със сърце, стил и хумор. Вълнуващо е да видя, че моето въображение съвпада с тяхното. Дори персонажите с най-малка роля са представени точно“.

Режисьорът Питър Космински и сценариста Питър Строън изразиха задоволство, че Мантел одобрява тяхната работа. Строън направил всичко възможно сценария да не пропусне нищо важно от книгите, но призна, че адаптирането на 1 000 страници в едва 6 серии е било предизвикателство.

В същото време стана ясно, че сцените в минисериала, които се развиват през нощта, са снимани единствено на свещи като осветление. Това е станало възможно благодарение на най-новите технологии при филмовите камери. Космински заяви, че това е било ключово, за да се запази автентичността на атмосферата.

Свързани заглавия
Сериалът по „Вълци“ от Хилари Мантел тръгва в САЩ от 5 април

Би Би Си ще адаптира „Вълци” на Хилари Мантел

Книгите на Мантел тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1659308942971

Екзотичен остров търси спешно книжар

Единственото условие е да ходи бос Луксозен курорт, разположен на необитаем остров от Малдивите, търси …