Начало / Любопитно / Дъмбълдор: Човек никога не може да има достатъчно чорапи (цитати за Коледа)

Дъмбълдор: Човек никога не може да има достатъчно чорапи (цитати за Коледа)

Коледните празници наближават – елхите се украсяват и се купуват подаръци. По този повод ви представяме няколко коледни литературни цитата, публикувани в британския „Телеграф“.

Ето ги и тях:

„Може би Коледа, си помисли той, не се продава в магазините. Може би Коледа е нещо повече“ – от детската класика на д-р Сюс от 1957 г., „How the Grinch Stole Christmas“.

„Човек никога не може да има достатъчно чорапи. Още една Коледа дойде и си отиде, а аз не получих и един чифт. Хората продължават да настояват да ми подаряват книги“ – професор Дъмбълдор към Хари Потър в поредицата на Дж. К. Роулинг.

„Почувствах се претъпкана, тъпа и разочарована, както винаги се чувствам в деня след Коледа“ – поетесата Силвия Плат.

„Винаги зима, но никога Коледа“ – К. С. Луис в своята детска класика „Хрониките на Нарния: Лъвът, Вещицата и дрешникът“.

„Коледа! Ако от нейното идване у човек не се събуждат весели мисли в ума и весели чувства в гърдите, то той определено мрази човечеството“ – Чарлз Дикенс, написал класиката „Коледна песен“.

„И така, дойде Коледа… а ти какво направи?“ – Джон Ленън в незабравимата си песен „Happy Xmas (War Is Over)“.

„Коледа е времето за запалване на огъня на гостоприемството у дома и пламъка на добротата в сърцето“ – Уошингтън Ървинг, автор на „Легендата за Сънната долина“.

„И миналата година валеше сняг. Направих снежен човек, брат ми го събори, аз съборих брат ми и после пихме чай“ – великият поет и любител на чашката Дилън Томас.

„Хубавото на Коледа е, че подобно на гръмотевичните бури, винаги идва и винаги я посрещаме заедно“ – писателят Гарисън Кейлър.

„Аз ще почитам Коледата в сърцето си и ще се опитвам да я чествам цялата година“  – Ебенезър Скрудж в „Коледна песен“ от Чарлз Дикенс.

„Какъв подарък би искал Исус от Дядо Коледа?“ – Салман Рушди в романа си „Fury“.

„Беше началото на най-великата Коледа в историята. Малко храна, нямаше подаръци. Но имаха снежен човек в мазето“ – Маркъс Зюсак в трогателния си бестселър „Крадецът на книги“.

„Истинският Дядо Коледа се разхожда по магазините“ – Лемъни Сникет в поредицата си „Поредица от злополучия“.

„На Коледа стават чудеса, Пат. Всички ги знаят тези глупости“ – Матю Куик в книгата си „Наръчник на оптимиста“.

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Убийства във Флийт Хаус от Лусинда Райли …