Начало / Свят / Почти 70% от учениците в Обединеното кралство използват таблети като част от учебния процес

Почти 70% от учениците в Обединеното кралство използват таблети като част от учебния процес

Почти 70% от учениците в Обединеното кралство използват таблети в училище като част от учебния процес, съобщи thebookseller.com. Устройствата са използвани от 68% от учениците в началните училища и 69% от тях в гимназиите. 9% от училищата могат да осигурят таблет за всеки ученик. Проучването е дело на благотворителната организация „Family, Kids and Youth“.

Представители на организацията твърдят, че засега не може да се каже дали използването на таблетите води до по-добри резултати, но едно е сигурно – новите технологии ще бъдат използвани все по-често в учебния процес. Резултатите от проучването излизат само няколко дни след като беше публикуван доклад на Националния тръст за грамотност във Великобритания, който сочи, че таблетите насърчават децата да четат, особено тези от по-бедни семейства.

Джонатан Дъглас, директор на Националния тръст за грамотност, коментира:

„Проучванията представят интересни доказателства, че комбинирането на четене на дигитални утройства и традиционни книги обогатява речника на децата. Новите технологии карат децата да четат повече и да научават повече. Нашата цел трябва да бъде да окуражаваме децата си да бъдат запалени читатели, независимо какъв формат те избират.“

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Убийства във Флийт Хаус от Лусинда Райли …