Начало / Свят / „Миниатюристът“ бе избрана за книга на годината на „Уотърстоунс“

„Миниатюристът“ бе избрана за книга на годината на „Уотърстоунс“

Дебютната книга на разорената актриса Джеси Бъртън „Миниатюристът“ бе избрана за книга на годината на издателство „Уотърстоунс“, предаде Би БиСи. Книгата е вдъхновена от кукла за къщи, която авторката видяла в Рийксмузеум в Амстердам и връща читателя в холандската столица през XVII век. Наскоро тя излезе и на български език. Миналата година тази награда спечели „Стоунър“ на Джон Уилямс.

„Много съм поласкана от това, че избраха мен. Мисля, че съм сключила някакъв договор с дявола и той е дошъл да вземе душата ми“, казва 31-годишната Бъртън.

Истинска война за правата за отпечатването й се разгоря още по време на Лондонския панаир на книгата през 2013 г.  Дебютът й надмина по продажби Дж. К. Роулинг, а критиците предвещават, че скоро ще задмине Е Л Джеймс по скорост на продажбите. Джеси Бъртън, разорена актриса, която едва свързвала двата края в Лондон като личен асистент, прекарвала вечерите си в това да пише и редактира „Миниатюристът“ – книга, която й печели слава на най-бързо продавания автор след „50 нюанса сиво“.

Никой не е по-изненадан от успеха, колкото самата Бъртън, която казва:

„За мен това някой издател да хареса книгата достатъчно, за да я издаде, винаги е било голямата ми мечта. Даже не си и представях какво ще стане след това. А след това книгата стана бестселър… През ум не ми е минавало. Бях се научила да си занижавам очакванията и да не се надявам толкова – това, което се случи, е просто приказка.“

„Миниатюристът“ тук

Прочетете още

IMG_20180614_104010

Най-младият участник от „Стани богат“ стана ВИП книжар в „Хеликон“

България има бъдеще, щом ражда такива деца На стола на богатството в популярното телевизионно шоу …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *