Начало / Свят / Ана Криен стана втората жена, която печели наградата „Уилям Хил“ за спортна книга на годината

Ана Криен стана втората жена, която печели наградата „Уилям Хил“ за спортна книга на годината

Ана Криен стана втората жена, която печели наградата на букмейкърската къща „Уилям Хил“ за спортна книга на годината, съобщи thebookseller.com. Тя беше отличена за книгата си „Night Games: Sex, Power and a Journey into the Dark Heart of Sport“, която преследява съдебния процес на състезател по австралийски футбол, обвинен в изнасилване. Творбата изследва и нагласите към секса в спорта. Криен прибавя 26 000 паунда към сметката си.

Екипът на журито отправи комплименти към Криен за открития й анализ на деликатна тема. От издателството на авторката, „Yellow Jersey Press“, заявиха, че изданието е било трудно за рекламиране и разпространение заради спецификата на проблема, който изследва. Очаква се след приза продажбите на книгата да се увеличат.

„Знам, че тези проблеми засягат цял свят. Подобни неща се случват от много години и книгата излиза точно когато трябва – във време, в което жените вече имат право на глас и могат да отвърнат на удара“, сподели Ана Криен.

Първата жена, която спечели отличието „William Hill Sports Book of the Year Award“, беше Лаура Хиленбранд през 2001 г. за „Seabiscuit“. Говорител на букмейкърската къща заяви, че по-малко от 10% от книгите за спорт всяка година са написани от жени. Той се надява триумфа на Криен да окуражи повече дами да пишат на спортна тематика

Свързани заглавия
Биография на легендарния футболист сър Боби Мур е сред номинираните за наградата „Уилям Хил”

Фото: blackincbooks.com

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Убийства във Флийт Хаус от Лусинда Райли …