Начало / България / „Дървото на достъпните за мен удоволствия“ на Владимир Морзоханов с премиера в Унгарския културен институт

„Дървото на достъпните за мен удоволствия“ на Владимир Морзоханов с премиера в Унгарския културен институт

Поетичната книга „Дървото на достъпните за мен удоволствия“ от Владимир Морзоханов (излязла в поредицата „Нова българска лира“) ще има премиера на 26 ноември, сряда, от 18 ч, в салона на Унгарския културен институт (София, ул. „Аксаков“ 16).

Книгата ще представи литераторът д-р Йордан Ефтимов, стихове ще прочете актьорът Тодор Димитров, с участието на автора и издателя М. Христов.

Владимир Морзоханов (р. 1963, София) е художник, преводач и поет. В общи художествени изложби участва от 1983 г., първата му самостоятелна изява е организирана от галерия „Арте” през 2008 г. Втората е пак там през 2013 г. Издателство „Ерго” е публикувало следните две книги с негови преводи: „Арсений Тарковски. Самосъзнаваща душа” (2010) и „Осип Манделщам. Небехранилище” ​​(2012, удостоена с почетна диплома от АСКИ на Международния панаир на книгата в Москва през 2014 г.). Настоящата стихосбирка е първата му авторска книга.

 „Словото за мен не е нито инертен материал, с който да запълвам страниците, нито средство за манипулация, нито начин да удовлетворя тщеславието си или арогантността си, не е параван за прагматични цели, или поле за дебилни забавления, не е и някаква мистична самостоятелна субстанция, съществуваща по свои закони, напълно вън от реалността. Словото е смисъл (и е добре той да е истинен), търсене на смисъл, изграждане на смисъл, осмисляне на себе си и света“ – казва авторът за своята книга.

„Дървото на достъпните за мен удоволствия“ тук

Прочетете още

received_2295368447163821

Колин Коулман: България е моят дом, когато съм далеч от къщи

Колин Коулман е от хората, които наричаме „граждани на света“. Тя е родена в Канада, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *