Начало / България / „Дървото на достъпните за мен удоволствия“ на Владимир Морзоханов с премиера в Унгарския културен институт

„Дървото на достъпните за мен удоволствия“ на Владимир Морзоханов с премиера в Унгарския културен институт

Поетичната книга „Дървото на достъпните за мен удоволствия“ от Владимир Морзоханов (излязла в поредицата „Нова българска лира“) ще има премиера на 26 ноември, сряда, от 18 ч, в салона на Унгарския културен институт (София, ул. „Аксаков“ 16).

Книгата ще представи литераторът д-р Йордан Ефтимов, стихове ще прочете актьорът Тодор Димитров, с участието на автора и издателя М. Христов.

Владимир Морзоханов (р. 1963, София) е художник, преводач и поет. В общи художествени изложби участва от 1983 г., първата му самостоятелна изява е организирана от галерия „Арте” през 2008 г. Втората е пак там през 2013 г. Издателство „Ерго” е публикувало следните две книги с негови преводи: „Арсений Тарковски. Самосъзнаваща душа” (2010) и „Осип Манделщам. Небехранилище” ​​(2012, удостоена с почетна диплома от АСКИ на Международния панаир на книгата в Москва през 2014 г.). Настоящата стихосбирка е първата му авторска книга.

 „Словото за мен не е нито инертен материал, с който да запълвам страниците, нито средство за манипулация, нито начин да удовлетворя тщеславието си или арогантността си, не е параван за прагматични цели, или поле за дебилни забавления, не е и някаква мистична самостоятелна субстанция, съществуваща по свои закони, напълно вън от реалността. Словото е смисъл (и е добре той да е истинен), търсене на смисъл, изграждане на смисъл, осмисляне на себе си и света“ – казва авторът за своята книга.

„Дървото на достъпните за мен удоволствия“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

017_Paine_Video_Thumbnail

Памфлет на Томас Пейн е най-популярната книга сред американците

Писателят е майстор на корсети по занаят и журналист по професия „Здравият разум“ излиза преди …