На фокус
Начало / Читатели / „Подарък от Боб“ от Джеймс Боуен (ревю)

„Подарък от Боб“ от Джеймс Боуен (ревю)

Христинка СЕРАФИМОВА

Уют, топлина и любов – с тях асоциираме Коледа. Насядали около богатата трапеза, обзети от празничното настроение, щастливи, че сме заедно с най-близките ни хора.

Не такива Коледи помни уличният музикант Джеймс Боуен. Семейството му се е погрижило да свързва това време от годината само с тъжни и самотни преживявания. По-късно Джеймс посяга и към наркотиците, които го довеждат дотам, че да посреща празника на улицата…

До появата на Боб…

Три години откакто са се срещнали и са станали неразделни. Три години откакто Джеймс Боуен е открил своя смисъл за промяна. Отново наближава Коледа, но за двамата приятели тя ще бъде различна – ще бъде истински празник, стига само да се уредят някои подробности като ток, отопление, храна и разбира се – подаръци. За да ги осигурят, Джеймс и Боб отново излизат на улицата. Дори лошите метеорологични условия не ги отказват от целта им. Подобно на героя от Дикенсовата „Коледна песен”, Джеймс се сблъсква с призраците на своите предишни Коледи и оценява колко щастлив всъщност е сега.

„Подарък от Боб” не е просто книга за един човек и неговия котарак, а разказ за надеждата и приятелството, за топлината и щастието, скрити в малките незабележими неща. „Подарък от Боб” е и притча за радостта да даряваш, без да очакваш в замяна.

Боб ни гледа умно от корицата на книгата и се чудим с какво ли е толкова специален този котарак. Прочетете книгата и ще разберете! Боб е чудото на Джеймс! Боб е неговата Коледа!

Свързани заглавия

Четвъртата книга за котарака Боб излиза на български

Джеймс Боуен: Истинските мъже обичат котки

Излиза предисторията на котарака Боб, Гари Дженкинс е помагал на Джеймс Боуен

Известни писатели за любовта си към котките

„Подарък от Боб“ тук

Прочетете още

mesec

Роман за разбуждане на лятото

Вечерите идват сега бавно и са прекрасни за четене „Магията на морското стъкло” е летен …