Начало / Читатели / „Подарък от Боб“ от Джеймс Боуен (ревю)

„Подарък от Боб“ от Джеймс Боуен (ревю)

Христинка СЕРАФИМОВА

Уют, топлина и любов – с тях асоциираме Коледа. Насядали около богатата трапеза, обзети от празничното настроение, щастливи, че сме заедно с най-близките ни хора.

Не такива Коледи помни уличният музикант Джеймс Боуен. Семейството му се е погрижило да свързва това време от годината само с тъжни и самотни преживявания. По-късно Джеймс посяга и към наркотиците, които го довеждат дотам, че да посреща празника на улицата…

До появата на Боб…

Три години откакто са се срещнали и са станали неразделни. Три години откакто Джеймс Боуен е открил своя смисъл за промяна. Отново наближава Коледа, но за двамата приятели тя ще бъде различна – ще бъде истински празник, стига само да се уредят някои подробности като ток, отопление, храна и разбира се – подаръци. За да ги осигурят, Джеймс и Боб отново излизат на улицата. Дори лошите метеорологични условия не ги отказват от целта им. Подобно на героя от Дикенсовата „Коледна песен”, Джеймс се сблъсква с призраците на своите предишни Коледи и оценява колко щастлив всъщност е сега.

„Подарък от Боб” не е просто книга за един човек и неговия котарак, а разказ за надеждата и приятелството, за топлината и щастието, скрити в малките незабележими неща. „Подарък от Боб” е и притча за радостта да даряваш, без да очакваш в замяна.

Боб ни гледа умно от корицата на книгата и се чудим с какво ли е толкова специален този котарак. Прочетете книгата и ще разберете! Боб е чудото на Джеймс! Боб е неговата Коледа!

Свързани заглавия

Четвъртата книга за котарака Боб излиза на български

Джеймс Боуен: Истинските мъже обичат котки

Излиза предисторията на котарака Боб, Гари Дженкинс е помагал на Джеймс Боуен

Известни писатели за любовта си към котките

„Подарък от Боб“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Shortlist 2021

Български автори на крачка от Европейската награда за литература

Ясни са четирите родни номинации за 2021-а Наградата за литература на Европейския съюз, както е …