Начало / България / Владимир Зарев ще е ВИП книжар в „Хеликон-Велико Търново“

Владимир Зарев ще е ВИП книжар в „Хеликон-Велико Търново“

Владимир Зарев ще се превъплати за час в книжар. Това ще стане на 21 ноември, петък, от 18,30 ч в книжарница „Хеликон-ВеликоТърново“. Национално литературно турне на писателя се осъществявано под мотото 25 години преход в огледалото  на „Разруха“ и „Светове“. То стартира на 18 ноември в София и ще завърши в Пловдив на 22 ноември. Днес, 20 ноември, Зарев е гост на Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“, Разград.

Владимир Зарев,  син на известния литературовед Панталей Зарев, нашумя с трилогията си „Битието“,  „Изходът“,  „Законът“ , по която бе направен и популярният сериал „Дървото на живота“. Наскоро на българския книжен пазар отново излезе романът му „Светове“ – изумителен любовен роман, написан по действителна история.

„В България пристига преуспял американски бизнесмен, преизпълнен с месиански пориви и подготвен с конкретен проект за мащабни инвестиции в сферата на комуникациите. Но тук се сблъсква с абсурдите и хаоса на прохождащата ни демокрация, с корупцията и фалша на политическата класа. Деловият провал и непрестанните перипетии сякаш предопределят срещата му с една жена, която ще го смае и увлече със своята необикновеност. „Светове“ е увлекателен и интригуващ роман за любовта, за привличането и отблъскването на два толкова чужди и единосъщи свята. Единият – богат, подреден и прегледен в яснотата си, другият – непредвидим, въвлечен в анархията, но жизнен и властен. Невъзможната им среща все пак се случва в съдбите на един мъж и на една жена“, се казва в анотацията на романа.

Свързани заглавия

„Светове” на Владимир Зарев с четвърто издание

Владимир Зарев: Нашият народ, ако иска да оцелее, е длъжен да излъчи нов елит от хора, които са склонни да мислят освен за себе си и за ближния си

Владимир Зарев: Да си Балзак в България е нищо, тишина в тишината

Отзиви за романи на Владимир Зарев

Проф. Михаил Неделчев: Зарев пише с толстоевска мощ

Книги от Владимир Зарев тук

Всички книги от Владимир Зарев тук

 

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …