На фокус
Начало / България / Владимир Зарев ще е ВИП книжар в „Хеликон-Велико Търново“

Владимир Зарев ще е ВИП книжар в „Хеликон-Велико Търново“

Владимир Зарев ще се превъплати за час в книжар. Това ще стане на 21 ноември, петък, от 18,30 ч в книжарница „Хеликон-ВеликоТърново“. Национално литературно турне на писателя се осъществявано под мотото 25 години преход в огледалото  на „Разруха“ и „Светове“. То стартира на 18 ноември в София и ще завърши в Пловдив на 22 ноември. Днес, 20 ноември, Зарев е гост на Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“, Разград.

Владимир Зарев,  син на известния литературовед Панталей Зарев, нашумя с трилогията си „Битието“,  „Изходът“,  „Законът“ , по която бе направен и популярният сериал „Дървото на живота“. Наскоро на българския книжен пазар отново излезе романът му „Светове“ – изумителен любовен роман, написан по действителна история.

„В България пристига преуспял американски бизнесмен, преизпълнен с месиански пориви и подготвен с конкретен проект за мащабни инвестиции в сферата на комуникациите. Но тук се сблъсква с абсурдите и хаоса на прохождащата ни демокрация, с корупцията и фалша на политическата класа. Деловият провал и непрестанните перипетии сякаш предопределят срещата му с една жена, която ще го смае и увлече със своята необикновеност. „Светове“ е увлекателен и интригуващ роман за любовта, за привличането и отблъскването на два толкова чужди и единосъщи свята. Единият – богат, подреден и прегледен в яснотата си, другият – непредвидим, въвлечен в анархията, но жизнен и властен. Невъзможната им среща все пак се случва в съдбите на един мъж и на една жена“, се казва в анотацията на романа.

Свързани заглавия

„Светове” на Владимир Зарев с четвърто издание

Владимир Зарев: Нашият народ, ако иска да оцелее, е длъжен да излъчи нов елит от хора, които са склонни да мислят освен за себе си и за ближния си

Владимир Зарев: Да си Балзак в България е нищо, тишина в тишината

Отзиви за романи на Владимир Зарев

Проф. Михаил Неделчев: Зарев пише с толстоевска мощ

Книги от Владимир Зарев тук

Всички книги от Владимир Зарев тук

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

7dde8fe8c38464e11bab4ab601c7e353

Фрида Кало очаквала края си с четка в ръка

Дните ѝ са като пътепис на страданието Мексиканската художничка покорява и днес съзнанието на милиони …