Начало / България / Александър Секулов представя „Тънка книжка“ на Екатерина Йосифова

Александър Секулов представя „Тънка книжка“ на Екатерина Йосифова

Среща разговор с поетесата Екатерина Йосифова ще се състои утре, 18 ноември, в пловдивския клуб „Петното на Роршах“. Организатори са „Жанет 45“ и „Spirt and Spirit“. Новата книга на Йосифова ще представи Александър Секулов.

„Тънка книжка“ се старае съвестно да потвърди заглавието си: шейсет и четирите стихотворения (повечето достатъчно кратки) са разположени виртуозно от художника Христо Гочев (и по изричното настояване на авторката) на само трийсет и няколко страници; съпроводени са с тънка усмивка – разбираща, почти сериозна, някъде иронично-самоиронична, освобождаваща… и разни други тънкости.

Екатерина Йосифова е родена на 4 юни 1941 г. в гр. Кюстендил. Завършила е руска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Работила е като учителка, журналистка, драматург. Нейни стихове са превеждани на руски, английски, унгарски, италиански, немски, полски, словашки и др. езици. Член на Сдружение на български писатели. Присъждани са й Годишната награда за поезия на Съюза на българските писатели (1984, 1994), наградата на Сдружението на българските писатели за най-добра книга на годината (1998) и Наградата „Иван Николов“ за цялостно творчество (1999), награда „Христо Г. Данов“ в категория Поезия за стихосбирката й „Нагоре надолу“. Превеждана е в Австрия, Великобритания, Германия, Гърция, Индия, Италия, Македония, Румъния, Русия, САЩ, Унгария.

„Тънка книжка“ тук

Прочетете още

tolkien_3124146b_trans_NvBQzQNjv4BqpJliwavx4coWFCaEkEsb3kvxIt-lGGWCWqwLa_RXJU8

Ариец или евреин е Толкин? Как нацистите ядосаха автора на „Властелинът на пръстените“

През 1933 г. Адолф Хитлер предоставя на своя гений на пропагандата Йозеф Гьобелс властта да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *