Начало / Свят / Биография на Стефан Цвайг е на книжния пазар

Биография на Стефан Цвайг е на книжния пазар

Биография на големия писател Стефан Цвайг е на англоезичния книжен пазар, съобщи британският „Телеграф“. Книгата е озаглавена „The Impossible Exile: Stefan Zweig at the End of the World“ и е дело на Джордж Прочник. Творбата е публикувана от „Other Press“.

През 30-те години на ХХ век Стефан Цвайг вече е най-превежданият писател в света. Неговите произведения са завладяващи и бързо се превръщат в бестселъри. Той е интелектуалец, почитател на всички видове изкуство. След като Адолф Хитлер се издига обаче, писателят е принуден да напусне Австрия и да се премести в Лондон. Не се задържа там – мести се в Ню Йорк, а накрая и в бразилския град Петрополис, където отнема живота си през 1944 г.

Книгата описва трагичната история на възход и падение на Цвайг. Тя показва и как големия автор въплащава в живота и творчеството си края на една ера – рухването на Европа като идеал на Западната цивилизация.

Стефан Цвайг е роден през 1881 г. в еврейско семейство във Виена. Той е родоначалник на психологическия роман, също така признат есеист. Цвайг е сред най-значимите писатели на ХХ век. На български са преведени книгите му „Амок”, „Нетърпеливо сърце”, „Шахматна новела”, „Опиянението от промяната” и др. Умира през 1944 г.

Свързани заглавия
Стефан Цвайг: Няма да допусна да ме убеждават, че стига да дишаш и да имаш за ядене, всичко е наред
Предсмъртното писмо на Цвайг е достъпно в мрежата

Стефан Цвайг се самоубил заради „гибелта на културата”

Книгите на Стефан Цвайг тук

 

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

223197_b

Отрезвяваща история за България създаде наш хроникьор

И народите имат душа, напомня ни Тони Зарев Неговата „Отрезвяваща история… и други истории” работи …