Начало / Свят / Биография на Стефан Цвайг е на книжния пазар

Биография на Стефан Цвайг е на книжния пазар

Биография на големия писател Стефан Цвайг е на англоезичния книжен пазар, съобщи британският „Телеграф“. Книгата е озаглавена „The Impossible Exile: Stefan Zweig at the End of the World“ и е дело на Джордж Прочник. Творбата е публикувана от „Other Press“.

През 30-те години на ХХ век Стефан Цвайг вече е най-превежданият писател в света. Неговите произведения са завладяващи и бързо се превръщат в бестселъри. Той е интелектуалец, почитател на всички видове изкуство. След като Адолф Хитлер се издига обаче, писателят е принуден да напусне Австрия и да се премести в Лондон. Не се задържа там – мести се в Ню Йорк, а накрая и в бразилския град Петрополис, където отнема живота си през 1944 г.

Книгата описва трагичната история на възход и падение на Цвайг. Тя показва и как големия автор въплащава в живота и творчеството си края на една ера – рухването на Европа като идеал на Западната цивилизация.

Стефан Цвайг е роден през 1881 г. в еврейско семейство във Виена. Той е родоначалник на психологическия роман, също така признат есеист. Цвайг е сред най-значимите писатели на ХХ век. На български са преведени книгите му „Амок”, „Нетърпеливо сърце”, „Шахматна новела”, „Опиянението от промяната” и др. Умира през 1944 г.

Свързани заглавия
Стефан Цвайг: Няма да допусна да ме убеждават, че стига да дишаш и да имаш за ядене, всичко е наред
Предсмъртното писмо на Цвайг е достъпно в мрежата

Стефан Цвайг се самоубил заради „гибелта на културата”

Книгите на Стефан Цвайг тук

 

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (5 седмици в класацията) 2. „The …