Начало / Свят / Последната творба на Тома Пикети стана бизнес книга на годината

Последната творба на Тома Пикети стана бизнес книга на годината

Последната творба на Тома Пикети, „Capital in the Twenty-First Century“, беше определена за бизнес книга на годината, съобщи thebookseller.com. Церемонията по връчването на наградата „Financial Times and McKinsey Business Book of the Year Awards“ се проведе късно снощи. Пикети получава парична премия от 30 000 паунда.

Трудът на френския икономист от 700 страници изследва икономическите процеси, които водят до концентрирано богатство и неравенство в съвременния свят. Произведението получи преобладаващо положителни отзиви, като икономистът Пол Кругман нарече книгата „великолепна“.

Не всички експерти обаче са на това мнение. Американският икономист Джеймс К. Гълбрайт заяви, че книгата не е завършена и не отговаря на амбициите си. Трудът на Пикети доби голяма популярност и дори оглавяваше класациите за нехуджествена литература след излизането си на английски език през пролетта на 2014 г.

Тома Пикети е роден през 1971 г. в предградие на Париж. Той е един от водещите съвременни изследователи на политическото неравенство. Пикети е сред основателите на Парижката школа по икономика. Автор е на над 10 книги.

Свързани заглавия
Обявиха номинираните за бизнес книга на годината

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

ac7656dc-8e2b-4084-967a-778b376c80e5

Преследвана в Китай писателка е фаворит за Нобел

Победителят засега на практика е непредвидим Дън Сяохуа има най-големи шансове според букмейкърите – коефициентът …