На фокус
Начало / Свят / Илюстрация на Мечо Пух ще бъде изложена на търг, очаква се да бъде продадена за над 100 000 паунда

Илюстрация на Мечо Пух ще бъде изложена на търг, очаква се да бъде продадена за над 100 000 паунда

Една от най-известните илюстрации на обичания детски персонаж на Алън Милн, Мечо Пух, ще бъде изложена на търг, съобщи „Гардиън“. Търгът се организира от аукционната къща „Sotheby’s“ и ще се проведе на 9 декември. Очаква се за илюстрацията да бъдат платени между 100 000 и 150 000 долара.

Тя е рисувана от художника Е. Х. Шепърд и се появява в книгата на Милн „The House At Pooh Corner“, публикувана през 1928 г. През последните 40 години илюстрацията е била част от частна колекция. Изображението показва Мечо Пух и Кристофър Робин, които стоят на мост и гледат реката.

„Дълго гледаха реката под тях, нищо не си казаха и реката също нищо не каза, защото се чувстваше много тиха и спокойна през този летен следобед“, пише Милн.

Мостът, на който художественото произведение на Шепърд е базирано, се намира в Източен Съсекс. Той се срутва през 70-те години на миналия век. През 1979 г. с реконструкцията му се захваща сина на Алън Милн, Кристофър, на който е базиран персонажа Кристофър Робин. Мостът е реконструиран напълно през 1999 г.

Свързани заглавия
„Мечо Пух“ е любимата детска книга на британците

„Мечо Пух“ от А. А. Милн тук

Фото: „Дейли Мейл“

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

IMG-20230202-WA0000

Джаспър и Чорльо, и те като хората!

Приятелството между кучета и котки често започва с борба И Джаспър и Чорльо не са по-различни. Герои …