Начало / България / Емил Андреев и Митко Новков представиха „Разкаянието на Диего“ на Боряна Дукова

Емил Андреев и Митко Новков представиха „Разкаянието на Диего“ на Боряна Дукова

Писателят Емил Андреев и критикът Митко Новков представиха новата книга на Боряна Дукова „Разказянието на Диего“. Премиерата на историческата кримка привлече вниманието на десетки приятели и колегие, сред които артисти, културни дейци и дори „конкурента“ на Дукова в жанра Донка Петрунова.

„Бях удивен,че български автор може да разкаже момент от историята толкова хубаво. Ние сме длъжни да пишем за историята интересно. Като четеш една историческа книга трябва да ти останат и фактите в главата. Дали ще е панорамно, като Владимир Зарев, или гротескно като Алек Попов и Милен Русков, но историята трябва да остане. Боряна Дукова има бъдеще на автор, който ще пише интересно за историята“, каза Андреев.

Новков пък обяви, че „Разкаянието на Диего“ е книга, която е „писана и се чете с кеф“. Той обяви героинята на Дукова – преводачката Ирина за българската Мис Марпъл.

„Прочетете тази книга, няма да се разкайвате“, завърши той.

„В писането ми има много въображение, но и изисква и умствен напън, особено за предварителните проучвания, които са много отговорна задача. Романът е магия. Аз и моите герои имахме огромна свобода, след като свършеха историческите факти“, призна писателката.

„Разкаянието на Диего“ е третият от поредицата исторически криминални романи след „Кървава Малага“ и „Опасна монета“.

Загадъчен стар ръкопис, който крие сведения за изчезнало съкровище… Откраднатото съкровище на династията Асеневци.
Векове наред по следите му са безмилостни наемници, учени и авантюристи от България и Испания. Младата и красива преводачка Ирина случайно е въвлечена в тази убийствена гонитба. Тя тръгва сама по кървавите дири на истината и попада в лабиринта на тъмна история. История, белязана от смърт, алчност и лъжи.

„Разкаянието на Диего“ тук

Още книги от Боряна Дукова тук

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

IMG-20230517-WA0006

1 юни в детска стая „Хеликон“

И да не ни се вярва, юни месец дойде, по-точно втурна се презглава, както само децата …