Начало / Свят / Излязоха мемоарите на Хърби Хенкок

Излязоха мемоарите на Хърби Хенкок

Мемоарите на Хърби Хенкок излязоха на англоезичния книжен пазар, съобщи „Лос Анджелис Таймс“. Книгата е озаглавена „Herbie Hancock: Possibilities“ и е издадена от „Viking Adult“. Легендарният джаз музикант разказва за своята кариера, която се простира в рамките на вече 7 десетилетия.

Истински иноватор, Хенкок има огромно влияние върху джаза, ритъм енд блус и хип хоп музиката. Носител е на 14 награди „Грами“. Започва като протеже на Майлс Дейвис и впоследствие прави впечатляваща кариера. Хенкок си е партнирал с други големи музиканти, сред които Стиви Уондър, Уейн Шортър и Джони Мичъл.

В автобиографията си Хенкок пише както за формирането си като музикант и изпълнител, така и за личния си живот. Той споделя тайната на дългия си и щастлив брак, как будизмът му носи вътрешен мир, но не премълчава и проблемите си. Хенкок споделя, че е бил пристрастен към крек кокаин. Книгата е задължителна за всеки фен на джаза.

Хърби Хенкок е американски пианист, кийбордист и композитор, роден през 1940 г. Той става джаз звезда още през 60-те на миналия век, като част от групата на друг голям музикант – Майлс Дейвис. Смятан е за един от революционерите в джаза, смесвайки го с елементи на соул, класическа музика и блус. Също така е посланик на добра воля към „ЮНЕСКО”. През 2010 г. Хенкок посети България и изнесе концерт в НДК (София).

Свързани заглавия
Джаз легендата Хърби Хенкок на 72 ще пише мемоари

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …