На фокус
Начало / Свят / Излязоха мемоарите на Хърби Хенкок

Излязоха мемоарите на Хърби Хенкок

Мемоарите на Хърби Хенкок излязоха на англоезичния книжен пазар, съобщи „Лос Анджелис Таймс“. Книгата е озаглавена „Herbie Hancock: Possibilities“ и е издадена от „Viking Adult“. Легендарният джаз музикант разказва за своята кариера, която се простира в рамките на вече 7 десетилетия.

Истински иноватор, Хенкок има огромно влияние върху джаза, ритъм енд блус и хип хоп музиката. Носител е на 14 награди „Грами“. Започва като протеже на Майлс Дейвис и впоследствие прави впечатляваща кариера. Хенкок си е партнирал с други големи музиканти, сред които Стиви Уондър, Уейн Шортър и Джони Мичъл.

В автобиографията си Хенкок пише както за формирането си като музикант и изпълнител, така и за личния си живот. Той споделя тайната на дългия си и щастлив брак, как будизмът му носи вътрешен мир, но не премълчава и проблемите си. Хенкок споделя, че е бил пристрастен към крек кокаин. Книгата е задължителна за всеки фен на джаза.

Хърби Хенкок е американски пианист, кийбордист и композитор, роден през 1940 г. Той става джаз звезда още през 60-те на миналия век, като част от групата на друг голям музикант – Майлс Дейвис. Смятан е за един от революционерите в джаза, смесвайки го с елементи на соул, класическа музика и блус. Също така е посланик на добра воля към „ЮНЕСКО”. През 2010 г. Хенкок посети България и изнесе концерт в НДК (София).

Свързани заглавия
Джаз легендата Хърби Хенкок на 72 ще пише мемоари

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Memoir

U2 издават албум по книга

Съдържа 40 парчета Songs of Surrender, както ще се казва дискът, е всъщност аудиоверсия на …