Начало / Свят / Международната асоциация на издателите призова за по-ефективен закон срещу пиратството в Испания

Международната асоциация на издателите призова за по-ефективен закон срещу пиратството в Испания

Международната асоциация на издателите призова за по-ефективен закон срещу пиратството в Испания, съобщи thebookseller.com. От организацията изпратиха писмо до министър председателя Мариано Рахой, в което настояват, че законът за интелектуалната собственост в страната, не е адекватен отговор на заплахите, породени от пиратството.

Йенс Бамел, генерален секретар на асоциацията, твърди, че пиратството е огромен проблем за испанските издатели, чиито продажби бяха силно повлияни от икономическата криза. Пиратствотото и нелегалното разпространение в интернет прави ситуацията още по-трудна за тях. Бамел пише:

„В новия закон за интелектуалната собственост липсват бързи и ефективни механизми за борба срещу нелегални уебсайтове, портали, файл хостинг и други онлайн заплахи. По начина, по който той изглежда в момента, законът няма да има значимо влияние върху пиратството и защитата на интелектуална собственост. Издателската индустрия в Испания е важен фактор в страната и правителството трябва да направи всичко възможно, за да я предпази.”

От Испанската асоциация на издателите коментират, че са имали големи очаквания за този закон, но те не са се оправдали. Те също призоваха Рахой да бъдат внесени промени. От организацията посочват, че този бизнес в Испания бележи спад от почти 30% в периода 2008-2013 г.

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-05-09 v 14.32.34_49594de1

„1984“ с нови завладяващи корици

Книгата на Оруел не спира да вълнува Има книги, които винаги привличат вниманието – колкото …