Начало / Свят / Излязоха мемоарите на легендарната София Лорен

Излязоха мемоарите на легендарната София Лорен

От днес на англоезичния книжен пазар са мемоарите на легендарната италианска актриса София Лорен, съобщи „USA Today“. Произведението е озаглавено „Yesterday, Today, Tomorrow: My Life“, кръстено на едноименната комедийна драма с участието на Лорен от 1963 г. Издателство е „Atria Books“. Актрисата разказва житейската си история – от тежкото детство в разкъсвания от войната Неапол, през годините на успехи на големия екран, до превръщането й в символ на изисканост и ролята на отдадена майка.

Кариерата на София Лорен се простира в рамките на 6 десетилетия. Тя си е партнирала с актьори като Кари Грант, Франк Синатра, Марлон Брандо, Грегъри Пек, Джак Лемън и Пол Нюман. Италианката се превръща в първата актриса в чуждоезичен филм, която печели „Оскар“.

Родена през 1934 г., София израства в години на трудности и бедност в раздираната от Втората световна война Италия. Тя живее в къщата на баба си и дядо си заедно със сестра си и самотната си майка. Актрисата описва как се променя от слабичко момиче в невероятно красива жена почти изведнъж. Красотата, както и способността да играе разнообразни роли, й помагат да си пробие път към славата, участвайки в продукции като „Чочарка“, „Брак по италиански“, „Арабеска“, „Един специален ден“ и много други.

Не спестява подробности за високопрофилните връзки с Кари Грант и продуцента Карло Понти. Описва и огромното си желание да бъде майка – разочарованията, които преживява и последвалата неописуема радост от раждането на двамата й сина. Автобиографията представя на читателя жената зад знаменитостта София Лорен. Всяка глава започва с писмо, фотография или друг обект, значим в нейния живот. По думите на Лорен, тази книга е „колекция от непубликувани спомени“.

София Лорен: Рецепти & Спомени тук

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …