Начало / Свят / Том Ханкс ще публикува сборник с разкази

Том Ханкс ще публикува сборник с разкази

Том Ханкс се насочва все повече към писането. След като по-рано този месец първия му разказ излезе в списанието „New Yorker“, сега актьорът е решил да публикува и сборник, съобщи „Индипендънт“. Произведението, което все още няма заглавие и дата за публикация, ще изразява любовта на двукратния носител на „Оскар“ към пишещите машини. Сделката беше оповестена от издателството „Alfred A. Knopf“, но финансовите параметри са тайна.

„Колекционирам пишещи машини без някаква особена причина от 1978 г. Имам както портативни, така и стационарни, произведени между 30-те и 90-те години на ХХ век. Разказите няма да бъдат за самите машини. По-скоро ще са такива, които биха били написани на подобни машини“, сподели Ханкс.

През 2013 г., той написа статия за „Ню Йорк Таймс“, в която твърдеше, че удоволствието от писането на пишеща машина никога не може да бъде постигнато с лаптоп. Той допълни, че всяка дума изглеждала величествено и дори една малка бележка приличала на литературен шедьовър.

Миналата година 58-годишният актьор дебютира на „Бродуей“ в пиесата на Нора Ефрон, „Lucky Guy“. Ханкс изрази съжалението си, че в постановката, чието действие се развива през 1985 г., са използвани текстообработващи машини, а не традиционни пишещи такива.

Свързани заглавия
Том Ханкс публикува първия си разказ

Том Ханкс се завръща в ролята на Робърт Лангдън във филма по „Ад“ от Дан Браун
Том Ханкс създаде пишеща машина за iPad
Том Ханкс изнесе кратък поетичен рецитал

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …