Начало / България / Филми по сценарии на Павел Вежинов безплатно в „Одеон“ през ноември

Филми по сценарии на Павел Вежинов безплатно в „Одеон“ през ноември

Филми по сценарии на писателя Павел Вежинов ще се прожектират безплатно в столичното кино „Одеон“ през ноември. Сред тях са “Бариерата”, “Специалист по всичко” и “Тримата от запаса”. Поводът е 100-годишнината от рождението на писателя. Столичната библиотека ще почете творчеството на Вежинов със серия от изложби и културни събития през месец ноември. Медиен партньор на кампанията е Българската национална телевизия.

Осмото издание на класиката “Нощем с белите коне” е вече на книжния пазар, предстои да бъде преиздадена и „Бариерата“.

„Баща ми не се наричаше сам себе си “писател”. Той смяташе, че читателите са тези, които могат да нарекат един човек “писател”, че е много самонадеяно един човек да дава сам определения за себе си. За мен е удовлетворение, че толкова години след рождението и след смъртта му все още има хора, които се интересуват от творчеството му“ , заяви за БНТ Павлина Делчева, дъщеря на Павел Вежинов.

Преди да стане “разказвачът на софийската улица” Вежинов работил за кратко в Столичната библиотека. Сега именно тя организира “дните” на неговото творчество. В програмата са няколко изложби, литературен конкурс и научна конференция – всички под знака на неговото творчество.

Свързани заглавия

Ново издание на „Нощем с белите коне“ отбелязва 100-годишнината от рождението на Павел Вежинов

„Нощем с белите коне“ от Павел Вежинов (откъс)

Книги от Павел Вежинов тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …

Един коментар