На фокус
Начало / Свят / Нова книга проследява впечатляващата кариера на режисьора Мартин Скорсезе

Нова книга проследява впечатляващата кариера на режисьора Мартин Скорсезе

Нова книга проследява впечатляващата кариера на един от най-уважаваните филмови режисьори, Мартин Скорсезе, съобщи британският „Телеграф“. „Martin Scorsese: A Retrospective“ от Том Шон е вече на англоезичния книжен пазар. Тя е публикувана от „Harry N. Abrams“. Произведението обръща внимание както на революционните методи на Скорсезе, променили филмовата индустрия, така и на комерсиалните му провали.

Мартин Скорсезе е изключително авторитетно име в киното. Първият си филм прави през далечната 1963 г., докато е още студент в „New York University“. Постига статут на суперзвезда с прожекцията „Шофьор на такси“, която е белязана и от брилянтното представяне на Робърт Де Ниро. През десетилетията името на Скорсезе стана синоним на филмова класика, с ленти като „Разяреният бик“, „Добри момчета“, „Бандите на Ню Йорк“, „Казино“, „От другата страна“, скорошния хит „Вълкът от Уолстрийт“ и много други.

Книгата подробно документира не само 50-годишната кариера на Скорсезе, но и половин век от историята на киното. Авторът Том Шон отдава почит на един от най-големите таланти в правенето на филми.

Свързани заглавия
Мартин Скорсезе ще филмира „Silence” от Шусаку Ендо
Леонардо ди Каприо и Мартин Скорсезе адаптираха романа „Вълка от Уолстрийт”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1395312199512

И Европейската банка номинира Георги Господинов

Призът се връчва за седми път Международната награда е създадена през 2017-а в сътрудничество с …