Начало / България / Боряна Дукова представя „Разкаянието на Диего“ в „Хеликон-България“

Боряна Дукова представя „Разкаянието на Диего“ в „Хеликон-България“

Боряна Дукова ще представи новата си книга „Разкаянието на Диего“. Премиерата на романа ще се състои на 6 ноември от 18, 30 ч в столичната книжарница „Хеликон-България“.

Дукова е преводач на художествена литература от испански език, като сред имената, които е превеждала се нареждат Исабел Алиенде, Лаура Ескивел, Артуро Перес-Реверте, Хорхе Луис Борхес.

През 2012 година излиза първият ѝ роман „Кървава малага“, а през следващата – „Опасна монета“, трилъри с исторически загадки, в които вплита историята на България и Испания. Автор е на сборник с разкази „Сърцето не лъже“ и на сборник с новели с едноименното заглавие „Новели“.

През 2014 г. на фестивала на криминалния роман „Семана негра“, провеждащ се в испанския град Хихон, Дукова представя българската криминална литература от последните двайсет години с беседа и статия на испански език наречена „Престъпление по български“.

Преподавала е испански език в СУ „Кл. Охридски“ и НБУ. Понастящем сътрудничи на Испанския културен център Институт Сервантес.

„Разкаянието на Диего“ тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …