Начало / България / Канадската писателка Гeйл Зое Гарнет представя книгата си „Свирепо обожание“ в пловдивската библиотека (обновена)

Канадската писателка Гeйл Зое Гарнет представя книгата си „Свирепо обожание“ в пловдивската библиотека (обновена)

Канадската писателка Гeйл Зое Гарнет ще представи книгата си „Свирепо обожание“ в пловдивската библиотека „Иван Вазов“. Новината съобщи plovdiv-online.com. Родената в Нова Зеландия, но живееща в Канада авторка, ще гостува в България от 1 до 6 ноември. Премиерата на първата й книга на български, издание на „Арка“, в Пловдив ще бъде на 3 ноември от 17, 30 ч.

На следващия ден, 4 ноември, Гарнет ще гостува и в София – в книжарница „Хеликон България“.

Гейл Зое Гарнет е родена на 23 юли 1949 в Нова Зеландия. Започва да се изявява като актриса от седемгодишна, а да пише и публикува творбите си в списания, антологии, сборници с есета и литературни алманаси още от ученическа възраст. Първият й роман „Видимо удивление“ излиза в Канада през 1999, а в САЩ, Франция и Германия през 2001. Следват „Мимолетен танц“ и „Свирепо обожание“.

Благотворителната и обществената й дейност е не по-малко разнообразна от творческата. Тя е активен участник в „Литература за цял живот“ – литературна организация от Торонто за млади самотни майки, които четат и пишат на своите деца.

„Свирепо обожание“ е книга, която се чете леко, на един дъх, като криминален роман. Осмислянето обаче идва по-късно, защото героите, или по-скоро тяхното поведение още дълго не ни дават мира и ни карат да се замислим за проблеми, които засягат всекиго от нас:

В какво се превръщаме след смъртта на близък човек, чието наследство трябва да се подели?

Какво е родителското ни отношение към „различните“ ни деца?

До какво води липсата на родителска любов … или на прекомерната? Дали не е до онова СВИРЕПО ОБОЖАНИЕ, което грабва любопитството ни още от самото заглавие?

„Свирепо обожание“ тук

Прочетете още

71K72qp42yL._AC_UF894,1000_QL80_

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (13 май – 19 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „King Of Sloth“ от Ана Хуанг (нова в класацията) 2. „Funny …