Начало / България / Радиотеатърът ще излъчи „Изчадия адови” по Георги Караславов

Радиотеатърът ще излъчи „Изчадия адови” по Георги Караславов

Днес от 16 ч. почитателите на радиотеатъра на програма „Христо Ботев” могат да чуят драматизация по разказа на Георги Караславов. „Изчадия адови”, съобщи bnr.bg. Тя ще е в рубриката „Ретроспектива” по повод  80-годишнината на Българското национално радио и 75 години от излъчването на първата българска радиопиеса.

В „Ретроспектива” ще бъдат излъчени шест пиеси, типични за всяко едно от десетилетията след 1938 г. Първата от тази поредица е „Изчадия адови”. Това произведение е инкриминирано преди 1944 г. Постановката от 1958 г. е в съзвучие с комунистическите идеи, сред които е и атеизмът, но въпреки грубоватите ирония и сарказъм спектакълът има безспорни достойнства: колоритна атмосфера, характерни образи, богат език, пъргав диалог, неповторими и незабравими актьори.

Режисурата е на Анастас Михайлов, драматизацията на Ангел Вълчанов. Сред актьорите са Николай Бинев, Стефан Гецов, Домна Ганева, Васил Попов, Георги Георгиев-Гец, Григор Вачков Васил Димитров, Петър Гюров, Георги Кишкилов, Кирил попов, Михаил Чобанов, Петър Божилов.

„Снаха“ от Георги Караславов тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …