Начало / Свят / Антъни Хоровиц обиколи Лондон с карета по повод излизането на „Moriarty“

Антъни Хоровиц обиколи Лондон с карета по повод излизането на „Moriarty“

Антъни Хоровиц обиколи Лондон с карета като част от кампанията в подкрепа на неговия нов роман за света на Шерлок Холмс, „Moriarty“, съобщи thebookseller.com. Инициативата беше организирана от издателството „Orion“, което публикува творбата в Обединеното кралство.

С декорираната в стил Викторианската епоха карета Хоровиц обиколи всички книжарници от веригата „Waterstones“ в града, като започна от главния обект – „Waterstones Piccadilly“. Писателят посети и специалния пъб, посветен на вечния литературен герой. Той мина и по някои от ключовите локации за двамата главни герои – не Холмс и Уотсън – които преследват новия зъл гений, заел местото на Джеймс Мориарти.

Авторът документира обиколката си в своя профил в „Туитър“, като използва хаштага #IsawMoriarty при пускането на снимки от нея. Хоровиц окуражаваше и тези, които го видят по пътя, да го снимат и да пуснат изображенията в социалните мрежи. Той предприе изненадващ ход за продължаване на историята на Артър Конан Дойл, като не включи в книгата си нито Шерлок Холмс и д-р Уотсън, нито техния архивраг професор Мориарти.

„Orion“ организира мащабна кампания в подкрепа на романа. Той беше представен за първи път на изложбата, посвета на фиктивния детектив в „Museum of London“, която отвори врати този месец. На Хоровиц пък му предстоят още доста медийни изяви.

Свързани заглавия
Без Холмс в новия роман за Шерлок на Антъни Хоровиц

Първият филм за Шерлок Холмс беше открит

Антъни Хоровиц представя новата си книга в Музея на Шерлок Холмс

Антъни Хоровиц пише нова книга за Шерлок Холмс

Книги от Артър Конан Дойл тук

„Домът на коприната. Новият роман за Шерлок Холмс“  тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

oblozhka-5

Пес Патрул – преди да отидем на кино

Вземете си занимателни книжки по любимия детски филм Кой не може да изброи кутретата от …