Начало / Свят / Антъни Хоровиц обиколи Лондон с карета по повод излизането на „Moriarty“

Антъни Хоровиц обиколи Лондон с карета по повод излизането на „Moriarty“

Антъни Хоровиц обиколи Лондон с карета като част от кампанията в подкрепа на неговия нов роман за света на Шерлок Холмс, „Moriarty“, съобщи thebookseller.com. Инициативата беше организирана от издателството „Orion“, което публикува творбата в Обединеното кралство.

С декорираната в стил Викторианската епоха карета Хоровиц обиколи всички книжарници от веригата „Waterstones“ в града, като започна от главния обект – „Waterstones Piccadilly“. Писателят посети и специалния пъб, посветен на вечния литературен герой. Той мина и по някои от ключовите локации за двамата главни герои – не Холмс и Уотсън – които преследват новия зъл гений, заел местото на Джеймс Мориарти.

Авторът документира обиколката си в своя профил в „Туитър“, като използва хаштага #IsawMoriarty при пускането на снимки от нея. Хоровиц окуражаваше и тези, които го видят по пътя, да го снимат и да пуснат изображенията в социалните мрежи. Той предприе изненадващ ход за продължаване на историята на Артър Конан Дойл, като не включи в книгата си нито Шерлок Холмс и д-р Уотсън, нито техния архивраг професор Мориарти.

„Orion“ организира мащабна кампания в подкрепа на романа. Той беше представен за първи път на изложбата, посвета на фиктивния детектив в „Museum of London“, която отвори врати този месец. На Хоровиц пък му предстоят още доста медийни изяви.

Свързани заглавия
Без Холмс в новия роман за Шерлок на Антъни Хоровиц

Първият филм за Шерлок Холмс беше открит

Антъни Хоровиц представя новата си книга в Музея на Шерлок Холмс

Антъни Хоровиц пише нова книга за Шерлок Холмс

Книги от Артър Конан Дойл тук

„Домът на коприната. Новият роман за Шерлок Холмс“  тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …