Начало / България / „Свидетели на тайната.Разследване на Христовите реликви“ с премиера в „Червената къща“

„Свидетели на тайната.Разследване на Христовите реликви“ с премиера в „Червената къща“

Фондация „Комунитас” и клуб „Християнство и култура” представят на 27 октомври, понеделник, от 18:30 в зала „Пеша Николова” на „Червената къща“ книгата „Свидетели на тайната.Разследване на Христовите реликви“. Водещ е Тони Николов, а входът е свободен.

„Тази книга е резултат от десетки пътувания, стотици разговори, хиляди снимки и документи. Тя е пътуване във времето (от Христовата епоха до днес) и в пространството (от Светата земя до Испания). Тя е откриване как съвременните учени стигат до същите изводи като поклонниците от векове насам. Тя е история за това, че и науката се нуждае от смирение“, заявява Гжегож Гурни – един от авторите на „Свидетели на тайната“, който ще присъства на премиерата.

Вяра Малджиева, преводач на книгата, също ще се включи в дискусията. Другият съавтор на книгата – Януш Рошикон, споделя:

„Това поклонничество ми зае повече от две години. То ме промени. Докато докосвах реликвите, снимах поклонниците и се срещах с учените, разбрах, че вярата се нуждае от разум и любов; единствено двете крила – науката и вярата – образуват пълнотата, независимо от съотношението им. В тази книга ще намерите моите преживявания“.

„Свидетели на тайната.Разследване на Христовите реликви“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

uvo

Салвадор Дали създава шедьоври и за книги

Работата му като илюстратор включва известни произведения Работи дори върху Библията, която излиза в пет …