Начало / България / „Свидетели на тайната.Разследване на Христовите реликви“ с премиера в „Червената къща“

„Свидетели на тайната.Разследване на Христовите реликви“ с премиера в „Червената къща“

Фондация „Комунитас” и клуб „Християнство и култура” представят на 27 октомври, понеделник, от 18:30 в зала „Пеша Николова” на „Червената къща“ книгата „Свидетели на тайната.Разследване на Христовите реликви“. Водещ е Тони Николов, а входът е свободен.

„Тази книга е резултат от десетки пътувания, стотици разговори, хиляди снимки и документи. Тя е пътуване във времето (от Христовата епоха до днес) и в пространството (от Светата земя до Испания). Тя е откриване как съвременните учени стигат до същите изводи като поклонниците от векове насам. Тя е история за това, че и науката се нуждае от смирение“, заявява Гжегож Гурни – един от авторите на „Свидетели на тайната“, който ще присъства на премиерата.

Вяра Малджиева, преводач на книгата, също ще се включи в дискусията. Другият съавтор на книгата – Януш Рошикон, споделя:

„Това поклонничество ми зае повече от две години. То ме промени. Докато докосвах реликвите, снимах поклонниците и се срещах с учените, разбрах, че вярата се нуждае от разум и любов; единствено двете крила – науката и вярата – образуват пълнотата, независимо от съотношението им. В тази книга ще намерите моите преживявания“.

„Свидетели на тайната.Разследване на Христовите реликви“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

timthumb

Джон Гришам и Джордж Мартин на бунт срещу изкуствения интелект

Страхуват се, че ще останат без работа Известни имена от бранша се сдружиха, като планират …