Начало / Свят / Том Ханкс публикува първия си разказ

Том Ханкс публикува първия си разказ

Филмовата звезда Том Ханкс ще публикува първия си разказ, съобщи „Гардиън“. Произведението, озаглавено „Alan Bean Plus Four“, ще бъде в броя на списанието „New Yorker“, който ще излезе на 27 октомври. То разказва за пътя до Луната и обратно на група приятели.

Разказът веднага предизвиква асоциация с филма „Аполо 13“ – един от най-значимите в кариерата на Ханкс, който представя неуспешния опит за стъпване на Луната през 1970 г. Крис Пауър, журналист и критик в „Гардиън“, коментира творбата на актьора:

„Персонажите не са толкова важни, но те помагат за изясняване на историческата информация за пътуването в космоса, която много интригува Ханкс. Структурата е добра, типично комедийна. Има няколко по-лирични пасажа, но те се вписват в цялостния тон. Разказът става за един прочит, забавен е. Но писането за Луната веднага поставя един автор тежкото положение да се конкурира с Итало Калвино.“

„New Yorker“ е сред най-авторитетните литературни издания. Списанието е дало поле за изява на писатели като Джордж Сондърс, Алис Мънро, Харуки Мураками, Маргарет Атууд и др. Ханкс сподели:

„Познавам много велики разказвачи и като ентусиазиран ученик искам и аз да си опитам късмета. Освен това чета толкова нехудожествена литература, че понякога умът ми се обърква и се нуждае от подреждане.“

Свързани заглавия
Том Ханкс се завръща в ролята на Робърт Лангдън във филма по „Ад“ от Дан Браун
Том Ханкс създаде пишеща машина за iPad
Том Ханкс изнесе кратък поетичен рецитал

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-05-09 v 14.32.34_49594de1

„1984“ с нови завладяващи корици

Книгата на Оруел не спира да вълнува Има книги, които винаги привличат вниманието – колкото …