Начало / Свят / Първата книга на „Бийтълс“ ще бъде преиздадена

Първата книга на „Бийтълс“ ще бъде преиздадена

Първата книга на легендарната рок група „Бийтълс“ ще бъде преиздадена, съобщи thebookseller.com. Става въпрос за творбата „Meet the Beatles“, публикувана за първи път през 1963 г. от издателството „Souvenir Press“. Ърнест Хект, основател на издателската къща, купил правата за издаване на произведението, след като гледал концерт на бандата в Лондон. Новото издание ще излезе през ноември тази година.

„Meet the Beatles“ ще бъде публикувана без никакви промени, с изключение на цената. Сега тя ще бъде 10 паунда, а през 1963 г. е била 2 шилинга и 6 пенса. Тони Бароу, автор на предговора на творбата преди 51 години и създател на култовото определение на бандата „The Fab Four“ (Великолепната четворка) , предложил да напише нов, но Хект отказал с цел изданието да бъде максимално автентично като сувенир.

„Meet the Beatles“ е най-успешната книга на „Souvenir Press“, като от нея са продадени над милион копия. Хект заяви, че ще направи всичко възможно всеки фен на „Бийтълс“ да разбере, че произведението ще бъде преиздадено.

„Бийтълс” е рок група от Ливърпул – една от най-влиятелните в историята на музиката. По време на активния си период между 1960 и 1970 г. е в състав: Джон Ленън, Пол Макартни, Джордж Харисън и Ринго Стар, наричани още „Великолепната четворка”. Продадени са над 1,3 милиарда техни албуми в цял свят. „Бийтълс” са популярни не само на музикалната сцена – те изграждат модни и културни тенденции през 60-те години на ХХ век.

Свързани заглавия
Джон Ленън: Всичко, от което се нуждаем, е любов
Излезе книга за връзката на „Бийтълс” с Би Би Си

Книги за „Бийтълс“ тук

Книги за Джон Ленън тук

„Джон Ленън – Писма“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

357727098_727141285878906_3441911418794261736_n

Последната страница на книгата предизвиква депресия

За много читатели тя е неочаквано трудно преживяване Наближи ли краят на интересна книга, с …