Начало / България / Владимир Левчев се срещна с ученици в Благоевград

Владимир Левчев се срещна с ученици в Благоевград

Писателят и поет  Владимир Левчев се срещна с ученици в  Националната хуманитарна гимназия  „Св. Св. Кирил и Методий“ – Благоевград, съобщи  e-79.com. Той бе модератор на беседа „25 години свободна България“, която е част от инициатива под патронажа на президента  Росен Плевнелиев. Беседата бе и част от националното честване на 25-годишнина от края на комунизма. Подобна дискусия бе организирана и в Американския университет в града.

Левчев  запозна учениците с ключови събития преди прехода и лица, участвали в тях през 1989 г.

„Тези лекции и тези срещи с видни общественици са изключително полезни за децата. Те са от първа ръка за събития, които не са описани в учебниците по история, което е сериозен недостатък”, заяви Марин Митов, директор на училището.

Над 100 събития в страната и чужбина ще се проведат под надсловая „25 години свободна България“. Голяма част от усилията на инициативата са насочени към младото поколение, родено след 1989 г. Серия от открити уроци, както и час на класния ръководител ще бъдат посветени на темата за прехода.

Книги от Владимир Левчев тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

IMG-20230928-WA0000

Лорън Магазинър: Разгледах български митове и легенди, определено има от какво да се вдъхновя!

Американската авторка на детската поредицата „Митичните“ даде интервю за българските читатели  Лорън Магазинър дебютира у …