Начало / Любопитно / „Железният крал“ от Морис Дрюон (анотация)

„Железният крал“ от Морис Дрюон (анотация)

„Железният крал“ е първата книга от поредицата „Прокълнатите крале“ от Морис Дрюон, която носи световна слава на френския писател. Книгите се радват на толкова голям успех, че по тях са заснети два телевизионни сериала. Дрюон пише поредица от седем части за френския крал Филип IV, за неговите наследници, за проклятието на тамплиерите, за падането на династията на Капетингите и за първопричините за 100-годишната война. „Железният крал“ е историческа драма, изпълнена с политически интриги, семейна трагедия и герои, които, макар и взети от живота, са по-големи от него.

Секс, интриги и предателства – с това са изпълнени последните дни от управлението на Железния крал Филип Хубави от Франция. По време на управлението му „Франция е била велика, но французите отчаяни“. През последните 7 години, в които Филип е на власт, „всяко възможно безчинство е извършено“ в името на обединението на кралството и унищожението на феодализма. Портретът на Филип сам по себе си, както и всичко, което го заобикаля, е пресъздаден по невероятен начин в духа на Средновековието – варварството и сладострастието, разкошът и прахосването.

Създателят на „Игра на тронове“ Джордж Р. Р. Мартин нарича Дрюон „моят герой“ и го определя като най-добрият автор на исторически книги  от Александър Дюма-баща насам. „Без значение дали сте фен на историята или на фантастиката, епопеята на Дрюон ще ви накара трескаво да разлиствате страниците – това е истинската игра на тронове“, споделя още Мартин.

„Железният крал“ тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

225048_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (14 септември – 20 септември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Танцувай с мен от Сюзън Елизабет Филипс 2. Живот в скалите от …