Начало / България / Людмила Филипова изнесе урок по живот на ученици

Людмила Филипова изнесе урок по живот на ученици

Истински урок по живот изнесе писателката Людмила Филипова на ученици от 9-ти и 10-ти клас от Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн в София. Тя имаше среща с децата в столичната книжарница „Хеликон-Витоша“, където отговори на десетки техни въпроси.

Авторката на бестселъри като „Стъклени съдби“, „Анатомията на илюзиите“, „Мастиленият лабиринт“ и „Войната на буквите“ бе откровена с тийнейджърите, които я затрупаха с въпроси за творчеството и живота й. Тя разказа любопитни подробности за създаването на българската азбука, които е включила в последната си книга. Говори много и за възникването на сюжетите на останалите й романи.

„За мен е много важно да има любовна история в една книга. Първият ми проект за роман беше за Васил Левски. Но така и не открих нищо за любов покрай този велик българин. След това прочетох, че самият Раковски не е успял да намери такива подробности за него, затова се отказах“, каза Филипова.

Основен момент в разговора й с учениците бе начинът на живот в съвременното общество.

„Всичко зависи от вас. Ако веднъж не се получи нещо, което искате, трябва да се замислите дали правилно сте представили себе си, дали имате достатъчно знания и умения, за да постигнете това, което искате“, каза писателката.

С много чувство за хумор и самоирония на моменти тя разкри любопитни подробности от своите години като тийнейджър и студент, както и за излизането на първата й книга „Анатомия на илюзиите“.

Филипова призна обаче, че намира учебната програма, и особено изучаваните произведения по литература за скучни.

„Казвам го сега, когато самата отглеждам ученик. Но не трябва да се плашите от тези задължителни за училище материали. Зад всичко, дори и зад плашещите предмети като математика, физика и химия, има страхотни идеи, невероятен свят. Просто трябва да погледнете зад задължителното, включено в учебниците. Сега можете да търсите всичко в интернет и ще разберете колко страхотни идеи има в тези предмети“, каза още писателката.

Книги от Людмила Филипова тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

240766_b

Сърдити старчета и хитри детективи

Като нова среща със стари приятели действа всеки роман на Ричард Озмън Неговата поредица „Криминален …