Начало / България / Правителството даде още 300 хил. лева за проекта „Глобални библиотеки – България“

Правителството даде още 300 хил. лева за проекта „Глобални библиотеки – България“

Правителството е предоставило допълнителни 300 000 лв. за реализиране на дейностите по програмата „Глобални библиотеки“, съобщи БГНЕС.

Програмата е продължение на приключилия проект „Глобални библиотеки – България“, реализиран с подкрепата на фондация „Бил и Мелинда Гейтс“. Средствата се предоставят на фондация „Глобални библиотеки – България“, чиито съучредители са министерствата на културата и на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Националният дарителски фонд „13 века България“, НСОРБ, Българската библиотечно-информационна асоциация и Съюзът на народните читалища.

С продължаването на програмата се цели да се надградят резултатите, получени до този момент, като ще се подпомогне функционирането на вече изградените информационни точки и разкриването на нови възможности за библиотечно-информационно обслужване на населението в цялата страна. МК и МТИТС, чрез своите представители в управляващите органи на фондация „Глобални библиотеки – България“, ще следят за целесъобразното използване на средствата.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …