На фокус
Начало / България / Утре пловдивчани посочват любимия си съвременен български автор

Утре пловдивчани посочват любимия си съвременен български автор

Утре, 15 октомври, ще стане ясно кой е любимият съвременен писател на пловдивчани. Кампанията е организирана от Сдружение „Писалка и перо“ към Народната библиотека „Иван Вазов“ с финансовата подкрепа на НАРД – Национален алианс за работа с доброволци, а основна цел е популяризирането на съвременните български автори и техните книги.

Авторът, събрал най-много гласове, ще бъде обявен за „Любим български автор на Пловдив“, а сред имената на хората гласували за него, ще бъде теглен жребий за награди. Кампанията ще завърши със среща на автора – победител с неговите почитатели в Пловдивската народна библиотека.

Вече се раздават брошури с имената на авторите и техни произведения. Утре на различни места в града желаещите ще могат да гласуват за любимия си автор, като на първите ентусиасти решили да пуснат своя глас за българската литература ще се раздават закачливи подаръци.

Ето и номинирани автори за званието „Любим български автор на Пловдив“ ( листата е направена на базата на заетите книги от Народната библиотека „Иван Вазов“):

Алек Попов

Александър Александров Томов

Александър Секулов

Ваня Щерева

Владимир Пантелеев Зарев

Георги Господинов

Георги Константинов

Захари Карабашлиев

Иво Сиромахов

Калин Терзийски

Кармен Мишу

Любомир Левчев

Людмила Филипова

Милан А. Миланов

Михаил Вешим

Надежда Захариева

Петър Христозов

Стефан Цанев

Теодора Димитрова Димова

Токораз Исто

Прочетете още

mesec

Роман за разбуждане на лятото

Вечерите идват сега бавно и са прекрасни за четене „Магията на морското стъкло” е летен …