Начало / България / Излезе книга за отношенията между майки и синове

Излезе книга за отношенията между майки и синове

Дали е достатъчно просто да обичаме безкрайно децата си? Дали безпрекословните ни и безгранични чувства не крият рискове? Особено когато става дума за така амбивалентните отношения между майка и син. На тези въпроси отговаря  канадската психоложка Вероник Моралди в книгата си „Майки и синове“. Изданието е на „Емас“ и е вече в българските книжарници.

Авторката насърчава всяка майка на момче да се замисли до какви възможни капани и грешки понякога довежда нейната силна обич. Психоложката анализира възможно ли е една жена да отгледа и възпита мъж и търси отговор нa трудния за много майки въпрос – как да дадем свобода на сина, как да го направим самостоятелен.

Изследването показва и какво огромно влияние имат майките върху емоционалния, социалния и сексуалния живот на синовете и как понякога прекалената обсебеност от страна на майката и точно противоположната прекалена незаинтересованост са еднакво пагубни за психиката на сина.

Моралди  е изучавала релационна комуникация (метод HOPE Жак Саломе), специалист е по проблемите на тормоза и спецификата на нарцистичните личности. Водещ анализатор е на семейните взаимоотношения и въздействието им върху поведението на възрастни. Автор е на няколко книги.

„Майки и синове“ тук

Прочетете още

Abdulrazak Gurnah

Нобеловият лауреат Абдулразак Гурна: „Всеки има свой прочит на историята“

Писателят се срещна с публика в Брюксел Събитието с носителя на Нобелова награда за 2021 …