Начало / България / Библиотеката в Рудозем се сдоби с нови 362 заглавия

Библиотеката в Рудозем се сдоби с нови 362 заглавия

Библиотеката в читалище „Христо Ботев“ в Рудозем се сдоби с нови 362 заглавия, съобщи rudozemdnes.bg. През пролетта читалището е кандидатствало по проект към Министерството на културата, за допълващата субсидия за народните читалища – 2014. Ръководството на читалището е кандидатствало в направлението „Художествено-творческа дейност и попълване на библиотечния фонд“ . Проектът спечели субсидия от 10 000 лв., като 3000 от тях за закупуването на нови книги.

„Миналата година направих инвентаризация, наложи се да бракуваме около 1800 книги. Идеята не е библиотеката да е пълна с книги и да казваме, че имаме 13 или 15 хиляди тома литература. Няма смисъл по стелажите да има книги, които стоят от толкова много години и никога не са ползвани. На първо място наблегнах на ученическата литература от І до ХІІ клас, за да предоставяме необходимите книги и така да облекчаваме родителите“, коментира служителката в библиотеката Нели Хаджиева.

Тя допълни, че през тази година библиотеката е получила дарения от шестима автори, които са посетили Рудозем и са подарили романите си на институцията. А дарения на книги получават и от Регионална библиотека – Смолян, като последно преди дни от там са пристигнали 24 книги.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Джеймс Патерсън интервюира стотици войници за нова книга

Помага му сержант първи клас Мат Еверсман Мат е истински американски герой, който ръководи рейнджърите …