Начало / България / Библиотеката в Рудозем се сдоби с нови 362 заглавия

Библиотеката в Рудозем се сдоби с нови 362 заглавия

Библиотеката в читалище „Христо Ботев“ в Рудозем се сдоби с нови 362 заглавия, съобщи rudozemdnes.bg. През пролетта читалището е кандидатствало по проект към Министерството на културата, за допълващата субсидия за народните читалища – 2014. Ръководството на читалището е кандидатствало в направлението „Художествено-творческа дейност и попълване на библиотечния фонд“ . Проектът спечели субсидия от 10 000 лв., като 3000 от тях за закупуването на нови книги.

„Миналата година направих инвентаризация, наложи се да бракуваме около 1800 книги. Идеята не е библиотеката да е пълна с книги и да казваме, че имаме 13 или 15 хиляди тома литература. Няма смисъл по стелажите да има книги, които стоят от толкова много години и никога не са ползвани. На първо място наблегнах на ученическата литература от І до ХІІ клас, за да предоставяме необходимите книги и така да облекчаваме родителите“, коментира служителката в библиотеката Нели Хаджиева.

Тя допълни, че през тази година библиотеката е получила дарения от шестима автори, които са посетили Рудозем и са подарили романите си на институцията. А дарения на книги получават и от Регионална библиотека – Смолян, като последно преди дни от там са пристигнали 24 книги.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

798117_970416

Библиотеката с най-красиво стълбище е в Айова

Пищната сграда подчертава красотата на столицата Де Мойн Първият библиотекар в американския щат е назначен …