Начало / Свят / Предисторията на „Отнесени от вихъра“ е вече на книжния пазар

Предисторията на „Отнесени от вихъра“ е вече на книжния пазар

Предисторията на класиката на Маргарет Мичъл „Отнесени от вихъра“ е вече на англоезичния книжен пазар, съобщи „USA Today“. Книгата е озаглавена „Ruth’s Journey“ и е написана от Доналд МакКейг. Тя е публикувана от „Atria Books“. МакКейг беше оторизиран да напише творбата от агенцията, която държи правата върху творчеството на Мичъл. Романът е фокусиран върху Мами – прислужницата на Скарлет О’Хара.

Мами е и прислужница, но и пътеводител в живота на разглезената Скарлет. Тя е порсенажът, който демонстрира най-здрав разум в творбата на Мичъл. Героинята беше превърната в легенда от актрисата Хати Макданиъл, която я представи по невероятен начин на големия екран. Сега, в книгата на МакКейг, читателите имат възможност да разберат коя всъщност е Мами и как е станала прислужница на семейство О’Хара.

„Мами е от онези мощни фигури, които са толкова важни в книгата и филма, но никой не говори за тях. Когато стане въпрос за „Отнесени от вихъра“, всеки се сеща само за Скарлет О’Хара и Рет Бътлър… Бях силно заинтригуван как е възможно чернокожа робиня да играе толкова значима роля в едно заможно бяло семейство. Чудих се откъде е дошла, била ли е влюбена, имала ли е дете. Дали сега мога да напиша и продължение? Надявам се, че не. Продълженията на класиките са прекалено трудни“, коментира авторът.

Това не е първата книга на МакКейг, свързана с романа на Мичъл. Той публикува и „Rhett Butler’s People“ през 2007 г. – историята в класиката от гледната точка на главния герой Рет Бътлър.

„Отнесени от вихъра“ излиза през 1936 г. Книгата, чието действие се развива по време на Американската гражданска война, проследява историята на Скарлет О’Хара – разглезена дъщеря на собственик на плантация, която търси своя път в живота. Произведението е признато за една от най-великите романтични истории. За творбата си Маргарет Мичъл е наградена с „Пулицър“. „Отнесени от вихъра“ е адаптирана на големия екран през 1939 г. Филмът получава 10 награди „Оскар“.

Свързани заглавия
Излиза предисторията на „Отнесени от вихъра“

„Отнесени от вихъра“ тук

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-04 v 16.55.13_0fc84097

Новото хапче за смях „Тото“

Действа безотказно при малки и големи Новите книжки на френския комикс вече ни радват – …