Начало / България / Излезе роман за Хемингуей, писан от неговия внук Джон

Излезе роман за Хемингуей, писан от неговия внук Джон

Нов роман за Ърнест Хемингуей вече е на книжния пазар в България. „Странно племе” е мемоарна книга, написана от внука на великия писател – Джон, издадена от „Сиела“. Романът разкрива сложните взаимоотношения между Ърнест Хемингуей и най-малкия му син – Грегъри, баща на Джон.

Медиите дамгосват Грегъри като черната овца на фамилията Хемингуей, но синът му не е съгласен с това. В своя чудесно аранжиран разказ Джон Хемингуей разкрива как Ърнест изпитвал особена привързаност към Грегъри и как двамата мъже (страдащи от една и съща болест – биполярно разстройство, и изпитващи влечение към андрогинията) са били всъщност две страни на една и съща монета. В  „Странно племе” са публикувани откъси от някои от станалите известни едва напоследък писма, разменени между Ърнест и Грегъри, от които личат неподозирани техни сходства.

Грегъри е роден през 1931 г. от втората съпруга на Нобеловия лауреат – Полин. Наследил генетичната обремененост на родословното дърво с биполярност и маниакално-депресивна психоза, той от млад започва да облича женски дрехи. Завършва медицина, жени се четири пъти и има седем деца. През 1994 г. се подлага на операция за смяна на пола и се превръща в Глория. Оттогава няколко пъти е арестуван/а/ за обществени скандали. Синът му Джон, един от дванайсетте внуци на великия писател, роден единайсет месеца преди дядо му да се самоубие в дома си на 2 юли 1961 г.

„Странно племе“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

407353049_746903160791827_1833475990585050969_n

Паулу Коелю се завръща с магична история за лъка и живота

Новата му книга излиза днес „Стрелецът“ предлага сюжет от онези, с които бразилският писател натрупа …