Начало / Свят / Джони Деп написа предговора на автобиографията на Джо Пери от „Аеросмит“

Джони Деп написа предговора на автобиографията на Джо Пери от „Аеросмит“

Излезе автобиографията на китариста на рок групата „Аеросмит“ Джо Пери, съобщи „USA Today“. Тя е озаглавена „Rocks: My Life in and out of Aerosmith“ и е на англоезичния книжен пазар. Творбата е с предговор от актьора Джони Деп. Изданието е публикувано от „Simon & Schuster“.

Пери израства в малък град в Масачузец. Тогава негов идол е Жак Кусто и мечтае да стане морски биолог. Звукът от електрическите китари на синовете  на съседите на семейство Пери обаче променя живота на Джо. Китарата става неговата муза, страст и най-верен другар. Не след дълго се среща с младия и амбициозен Стивън Тайлър и през 1970 г. се ражда „Аеросмит“.

Книгата разказва за възходите и паденията в живота и кариерата на музиканта. Той описва взаимоотношенията си с Тайлър – не премълчава и честите конфликти между двамата лидери на бандата. Произведението рисува и портрет на света на рокендрола през последните 50 години. Творбата вече получи добри отзиви от колегите на Пери Слаш и Джими Пейдж.

„Моите мисли са заредени от предизвикателството да напиша няколко думи за един човек. Един артист – значим, изтъкнат артист. И това не е само мое мнение, а и на всеки друг. Изключителен китарист. Герой, чиито неизмерими възможности го изпращат в челото на всяка класация за китаристи. Той сътвори някои от най-прекрасните и яростни звуци в света. Герой, който имам честта да наричам приятел, брат“, пише в предговора Джони Деп.

Свързани заглавия
Китаристът на „Аеросмит“ Джо Пери разкри корицата на автобиографията си

Джони Деп завел годеницата си в книжарница за рождения й ден

Джони Деп ще участва в продължението на „Алиса в страната на чудесата“
Джони Деп отново ще играе литературен герой
Роман на Уди Гътри е първата книга, публикувана от издателството на Джони Деп
Джони Деп влиза в издателския бизнес

„Does The Noise In My Head Bother You?” от Стивън Тайлър тук

„Life“ от Кийт Ричардс тук

Книги за музика тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …