Начало / България / В България излиза трети шпионски трилър на Чарлс Къминг

В България излиза трети шпионски трилър на Чарлс Къминг

До дни на български език ще излезе третата книга на български език от популярния автор на шпионски романи Чарлс Къминг, обявиха от издателство „Обсидиан“. Шотландецът, който вече е познат на българските читатели с „Шесторката от Кеймбридж“ и „Чужда територия“ се завръща с „По-студената война“.

Къминг е роден през 1971 г., като до момента всичките му шест романа са шпионски трилъри, които звучат автентично благодарение на кратката му кариера в британските тайни служби МИ6. Писателят има и диплома по Английска литература, след като завършва с почести Университета в Единбург.

„По-студената война“  разказва за разследването на МИ6 на серия престъпления – убийството на високопоставен ирански военен и водещ ядрен специалист в Техеран, ареста на разследваща журналистка в Истанбул и резидент на британските тайни служби в Турция. На пръв поглед случаите нямат нищо общо помежду си, но всъщност са свързани – жертвите работят за западни разузнавателни служби, а агент Томас Кел трябва да намери връзката…и къртицата.

„Първокласен шпионски трилър. Чарлс Къминг върви уверено по стъпките на Джон льо Каре. И става все по-добър“, казва за книгата колегата на Къминг – Робърт Харис.

Книги от Чарлс Къминг тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

файл за изтегляне

Четворката на юни

С настъпващото лято и емоциите постепенно се нажежават Как например германка, расла в Бавария, може …